Vijećnici podržali odluku o prodaji poslovnih udjela Grada Virovitice u poduzeću Plinu Vtc

Virovitičko Gradsko vijeće danas (utorak) je donijelo odluku o prodaji poslovnih udjela Grada Virovitice u trgovačkom društvu Plin Vtc d.o.o. Grad je svoje poslovne udjele prodao trgovačkom društvu HEP-PLIN d.o.o. za opskrbu i distribuciju plinom u Osijeku, za iznos od 14.148.000 kuna.

HEP-PLIN d.o.o. izabran je kao najbolji ponuditelj za svih 100 posto udjela u trgovačkom društvu Plin Vtc d.o.o. (uključujući i udjele ostalih suosnivača društava – Općine Š. Bukovica, Lukač, Gradina i Suhopolje) i njegova je ponuda, koja ukupno iznosi 19, 6 milijuna kuna odabrana kao najkvalitetnija.

Oporba je u ovom slučaju glasovala protiv prodaje, istaknuvši kako je riječ o riziku jer nema dugoročne garancije da cijena plina nakon prodaje neće značajno porasti za korisnike.

vijeće2

Gradonačelnik Ivica Kirin odgovorio je da je riječ o izboru najboljeg strateškog partnera u potezu koji je Gradska uprava dugo najavljivala, a sukladno velikoj promjeni koja će uslijediti 2021. godine, odnosno kada će se tržište plina otvoriti i za kućanstva i prema kojem bi postojeći model poslovanja za gradsko komunalno poduzeće Plin VTC, ali i korisnike, postao neodrživ.

I drugi hrvatski gradovi prodali su svoje udjele, napomenuo je I. Kirin, dodavši da je u Hrvatskoj aktualan model okrupnjivanja te da su se prilikom odabira strateškog partnera vodili prvenstveno interesom krajnjih kupaca, odnosno građana, kao i interesima tvrtke. (www.icv.hr)

[g-gallery gid=”509780″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content