VIRKAS 2019 Slatinska publika oduševljena predstavom “Boeing Boeing”

U sklopu 15. VIRKAS-a jučer (ponedjeljak) je u kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina gostovalo vinkovačko Gradsko kazalište Joza Ivakić s predstavom ”Boeing Boeing”.

Predstava se vrti oko mladog arhitekta Bernarda kojeg je utjelovio mladi glumac Dorian Paulić, a koji uspješno balansira između tri ljubavnice ili konkretnije zaručnice, sve tri stjuardese: Engleskinje Glorie, Talijanke Gabrielle i Njemice Gretchen (glume ih odlične Josipa Oršolić, Matea Marušić i Katarina Kristić).

Sve je u njegovom životu isplanirano. Kako i sam Bernard u predstavi kaže:“Jedna polijeće, druga slijeće, treća leti“, a on je stalno s jednom od njih. Svaka od njih željno iščekuje njegovu prosidbu, no pun je izgovora da to ne učini, jer mu to nije ni na kraj pameti. On samo želi hedonistički ići kroz život, ne ulazeći u neke dublje odnose.

Virkas 3
Foto: RT

Situacija postaje još zanimljivija kada Bernardu u goste dođe njegov prijatelj Robert, kojeg je izvrsno prezentirao Vladimir Andrić,a koji mu dolazi u posjet s vlastitom osmrtnicom u džepu u nadi da će mu njegov frend Bernard svojim poznanstvima pomoći riješiti ovaj nesporazum s vlastitom smrću, dok je u isto vrijeme pomaknut red letenja Bernardovih zaručnica koji maksimalno komplicira život Bernardu jer sve tri dolaze gotovo istovremeno.

Robert pomaže Bernardu da se tri zaručnice ne susretnu.

Situaciju pokušava riješiti i Bernardova domaćica Bertha (Sanja Toth), koja je svojom pojavom, gestama i pjevanjem izmamila najviše smijeha. Uz nju glumački posao je vrhunski odradio i Vladimir Andrić, koji je na koncu i preuzeo glavnu ulogu u predstavi. (www.icv.hr, adf)

Virkas 2
Foto: RT

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content