BJELICA NEĆE KEMIJATI S MOMČADI Ovo je 11 igrača koji će istrčati protiv Benfice

Nenad Bjelica gledao je jednu utakmicu u Lisabonu (pobjeda nad Chavesom 4:0), pa na televiziji derbi s Portom (pobjeda u gostima 2:1), a “izvrtio” je još nekoliko utakmica Benfice da bi se što bolje pripremio za taj veliki večerašnji susret osmine finala Europske lige – piše vecernji.hr

I onda je složio sve upute za igrače, a navečer će potražiti neko mirno mjesto s kojeg će gledati kako Rene Poms i Nino Bule vode momčad.

S obzirom na to da nema kapetana Arijana Ademija ni Izeta Hajrovića, prilično je jasno da Bjelica neće puno “kemijati” s momčadi koju će danas izvesti na travnjak i s kojom će tražiti dobar rezultat kojim bi onda optimističan otišao na uzvrat u Lisabon. Ivan Šunjić bit će u momčadi, igrao je kao zadnji vezni i na početku sezone kad je Ademi imao problema, i to jako dobro, tako da bi i danas trebao preuzeti tu iznimno važnu ulogu zadnjeg veznog.

No, kako Benfica igra brzo, kako se momčad jako brzo transformira, jako je važno da mu pomognu i ostali vezni igrači, Dani Olmo i jedan od dvojca Amer Gojak – Nikola Moro. Iako su obojica sjajni, a Moro je protiv Lokomotive igrao sam na poziciji zadnjeg veznog, Bjelica mora odlučiti hoće li on ili Amer Gojak biti u sredini. Teško da će danas zajedno biti na travnjaku, a obojica zaslužuju igrati jer su dosad pokazali jako puno.

Umjesto Hajrovića očekuje se oporavljeni Poljak Damian Kadzior kojem je to prirodna pozicija, iako ne treba odbaciti mogućnost da Bjelica tu ponovno postavi Atiemwena. Upravo s Kadziorom i Atiemwenom kombinirao je u susretu s Lokomotivom u subotu i u utakmici s Krkom u nedjelju. Dakle, jedine su dvojbe Moro ili Gojak te Atiemwen ili Kadzior. Poznavajući Bjelicu, ne bi bilo iznenađenje da još nešto promijeni kako bi iznenadio mladog Benficina trenera Brunu Lagea.

To može ovisiti i o tome što je u igri portugalskog velikana prepoznao Bjelica, u čemu je vidio moguće nedostatke koje će pokušati iskoristiti u današnjoj utakmici, ali i o tome kako misli zaustaviti brze i neugodne igrače Benfice te što učinkovitije spriječiti njihovu igru. Bjelica je pripremio varijante za sve što bi se moglo događati na terenu, njegovi pomoćnici znat će kako reagirati bude li Dinamo vodio ili gubio, bude li trebalo nešto mijenjati.

Ovo je vjerojatniji sastav Dinama protiv Benfice: Livaković, Leovac, Dilaver, Theophile, Stojanović – Šunjić – Oršić, Olmo, Moro (Gojak), Kadzior (Atiemwen) – Petković.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content