DERBI KOLA U KRIŽEVCIMA Virovitički rukometaši napast će KTC u izravnoj borbi za drugo mjesto

U subotu, 30. ožujka novi je težak izazov za rukometaše Viro Virovitice. Na put će u Križevce gdje ih očekuje domaći KTC, trenutno drugoplasirana momčad lige.

Križevčani uz Virovitičane i Bjelovar čine trojku koja se od početka lige smjenjuje na prva tri mjesta tablice 1. HRL Sjever. Također, oni su ekipa koja je u samom vrhu lige već zadnje 2-3 sezone, u kojima im je uvijek malo nedostajalo da osvoje naslov prvaka i postanu novi članovi Premijer lige. I ove godine je situacija slična. Porazom u prošlom kolu u Bjelovaru opet se čini da će Križevčani na kraju sezone ostati malo kratki. A slično se može reći i za virovitičke rukometaše, pa će ovo biti derbi u borbi za vrlo vjerojatno “samo” drugo mjesto ove sezone. No bilo kako bilo, u subotu je nakon Kutine opet teška zadaća za ekipu Damira Vašarevića.

U prvom dijelu sezone dvoboj istih protivnika završio je minimalnom pobjedom Viro Virovitice. I to u nevjerojatnom preokretu gdje su Virovitičani nadoknadili -6 u zadnjim minutama i pobijedili golom Kristijana Smiljčića sa zvukom sirene. Kikija više nema u crno-žutim redovima, ali ekipa i bez njega u Križevce ne putuje sa bijelom zastavom. Cilj Virovitičana do kraja sezone je pobjeda u svakoj utakmici i što više bodova na svom kontu nakon zadnjeg kola, neovisno o poretku na tablici i mogućim i nemogućim ishodima utakmica u ovogodišnjoj borbi za prvaka lige.

Odlična igra u Kutini, iako sa malo nesretnim završetkom, daje za pravo gostima da se i ovoga puta u Viroviticu mogu vratiti neporaženi. Hoće li to biti tako, znat će se nakon utakmice koja u sportskoj dvorani Križevci započinje u 18.30 sati.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content