FOTO Fenomenalne virovitičke košarkašice treći put zaredom plasirale se na Prvenstvo Hrvatske

U utakmici svih utakmica, virovitičke košarkašice do 11 godina pobijedile su vršnjakinje iz Koprivnice i treći put zaredom plasirale se na Prvenstvo Hrvatske, među deset najboljih ekipa u Hrvatskoj.

Prvenstvo Hrvatske u mini basketu (kako se službeno zove) do sada je održano dva puta, a rezultat ravan Virovitičankama ostvarili su samo tri prvoligaška kluba: Medveščak Zagreb, Ragusa Dubrovnik i aktualne prvakinje Hrvatske, Podravac iz Virja.

No, krenimo redom. Nakon što su se plasirale u završnicu Prvenstva Regije Sjever, koja okuplja klubove iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske, raspored im je namijenio vršnjakinje iz Koprivnice, ne bi li u izravnom dvoboju odlučili o putniku na Prvenstvo Hrvatske. Početak utakmice nagovještavao je neizvjestan dvoboj, što je pokazivao i rezultat na semaforu nakon prvog poluvremena, odnosno 17:14 za raspoložene Virovitičanke. Brojni navijači, koji su u “svatovskoj koloni” pristigli u Virje na utakmicu, nervozno su se vrtili po dvorani očekujući drugo poluvrijeme.

IMG 20190323 161021 Custom e1553371609800
foto: ŽKK Virovitica

Čak je i uvijek dobro raspoloženi navijač Davor Deskar ostao ukopan u svojoj stolici. I krenuo je virovitički tajfun. Vođeni vrlo raspoloženom Nikom Gverić (utakmicu je završila sa čak 22 postignuta koša) Virovitičanke su mljele sve pred sobom. Borile su se kao lavice, skakale za svaku loptu i uskoro ugasile svaku nadu vršnjakinjama iz Koprivnice. Uz fenomenalnu Niku Gverić, u strijelce su se upisale i Hana Deskar te Ena Salajić sa šest postignutih koševa, Alisa Lovreković sa četiri koša, Monika Požežanac Sabolić sa tri koša te Mia Jerbić sa dva postignuta koša. Nekoliko presudnih lopti uhvatila je Nikolina Hetzel, a “ukrala” Margareta Cenger, dok su Lucija Grgurević, Dorotea Blažičević, Nika Miljak i Korina Bosnić savjesno odradile obrambene zadatke koji su im bili povjereni.

Kada je sudac označio kraj utakmice semafor je pokazao 43:27, a vesele djevojčice uletjele su jedna drugoj u zagrljaj, uz stih “Idemo na prvenstvo”. Navijači su ih ispratili gromoglasnim pljeskom te im se pridružili u slavlju.

3. Prvenstvo Hrvatske u mini basketu, pod pokroviteljstvom FIBE (Međunarodne košarkaške federacije) u mjesecu svibnju održat će se u Đurđevcu te se i ovaj put očekuje velik broj navijača, kako bi ekipa ŽKK Virovitice pokušala ostvariti što bolji plasman. Do sada su plasman na prvenstvo osigurali ŽKK Ragusa Dubrovnik, ŽKK Split, ŽKK Gospić, ŽKK FSV Rijeka, ŽKK Podravac iz Virja i ŽKK Virovitica, a završni turniri još se trebaju odigrati za Zagrebačku i Slavonsku regiju.

IMG 20190323 123343 Custom
foto: ŽKK Virovitica

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 43:27

ŽKK Virovitica: Mia Jerbić 2, Margareta Cenger, Alisa Lovreković 4, Lucija Grgurević, Monika Požežanac Sabolić 3, Nika Gverić 22, Nika Miljak, Hana Deskar 6, Nikolina Hetzel, Ena Salajić 6, Korina Bosnić i Dorotea Blažičević.

Nakon ostvarenog povijesnog uspjeha, umorne Virovitičanke odigrale su i finalnu utakmicu protiv aktualnih prvakinja Hrvatske, ekipom Podravca iz Virja predvođenu najboljom hrvatskom igračicom u ovoj kategoriji, Ivom Šoš. Iako su pružile dostojanstven otpor, više od toga nisu mogle. Na kraju je bilo 40:22 za Virjanke, no utakmica prije nepunih mjesec dana između ova dva protivnika pokazala je da odmorne Virovitičanke mogu gadno zaprijetiti neprikosnovenim Virjankama.

ŽKK Virovitica – ŽKK Podravac Virje 22:40

ŽKK Virovitica: Mia Jerbić, Margareta Cenger 2, Alisa Lovreković 2, Lucija Grgurević, Monika Požežanac Sabolić 4, Nika Gverić 12, Nika Miljak, Hana Deskar 2, Nikolina Hetzel, Ena Salajić, Korina Bosnić i Dorotea Blažičević.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

[g-gallery gid=”516370″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content