FOTO “Festival kose – sunce Slavonije u vašoj kosi” obradovao frizere s područja Virovitičko-podravske županije i šire

Hotel Pustara Višnjica jučer (nedjelja) je bila domaćin frizerima s područja Virovitičko-podravske županije te Daruvara i Bjelovara na stručnom seminaru ”Festival kose – sunce Slavonije u vašoj kosi”, koji je organizirala tvrtka Shapeit j.d.o.o. iz Zagreba u suradnji s Obrtničkom komorom Virovitičko-podravske županije te suorganizatorima Virovitičko-podravskom županijom i Gradom Slatina. Pokrovitelji ovog događaja, između ostalih, bili su Virovitičko-podravska županija, Općina Sopje, Općina Čađavica i Grad Slatina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Prije samog početka seminara nazočne su pozdravili zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, ravnatelj IOŠ Slatina Mladen Graovac i predsjednik Obrtničke komore VPŽ Zoran Horić.

Stručni seminar vodili su Luciano Fai, vlasnik Glamour school iz Verone te stilisti akademije IGUARNIERI James i Mattia Iguarnieri.

Frizeri su tako imali priliku upoznati se sa najnovijim svjetskim trendovima, a odnosi se na bojanje, šišanje, pramenovanje i izrade frizura na muško-ženskim modelima, sa svim detaljima koje ”lansira” Italija za razdoblje proljeće/ljeto 2019. godine. Najnoviji makeup na svim modelima prikazala je vizažistica Ema Prebeg sa dekorativnom kozmetikom Golden Rose iz beauty centra Prebeg iz Slatine, vlasnice Elice Prebeg.

Događaj su svojim nastupima uljepšali učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina.

Na kraju seminara svi sudionici dobili su diplome Glamour School za sudjelovanje, a tvrtka Shapeit j.d.o.o. iz Zagreba deset frizera nagradila je pozivnicama za Festival kose – Advent u kosi koji će biti organiziran 8. prosinca u Zagrebu gdje će biti izbor najljepše adventske frizure Hrvatske uz dodjelu Kristalnog svijeta. Neki frizeri ponijeli su kući prekrasne bukete cvijeća koje su donirale cvjećarnice Camellia iz Slatine, vlasnica Silvija Škiljić i cvjećarnica Maja vlasnica Marica Šomođi. Pustara Višnjica nakon prezentacije organizirale je bogat domjenak za sve sudionike sa slavonskim specijalitetima, a slastičarnica Sandrini kolači iz Slatine vlasnice Sandra Jadek i Caffe bar Tena iz Slatine vlasnik Zlatko Čvek oduševili su sve prisutne sa vrhunskim tortama. Na kraju svi su probali šampanjac koji dolazi iz Vinarije u Slatini vlasnika Ivana Halas

– Prisutni frizeri i đaci Obrtničke škole Slatina i Virovitica upoznali su se sa najnovijim trendovima u šišanju, bojanju i izradi pramenova što lansira Italija za proljeće ljeto 2019. Ovaj događaj je bio izuzetno značajan za svakog pojedinog frizera jer mu na ovaj način omogućava kontinuirani napredak i usavršavanje kao i ostanak u trendu frizerskih događanja u svijetu – rekla je Jadranka Šepek, organizatorica događaja.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)