FOTO Viro Virovitica remizirala protiv Metalca u žustroj i borbenoj utakmici

U utakmici preokreta, Viro Virovitica i Metalac podijelili su bodove rezultatom 30:30. I to je po svemu viđenom i najrealniji ishod jučerašnje borbene i žustre utakmice.

Virovitičani su bolje ušli u susret. Dobra obrana i učinkovit napad donijeli su im prvo ozbiljnije vodstvo 7:4 sredinom prvoga dijela utakmice. Međutim, tada igra domaćina, pogotovo u napadu, ulazi u jednu crnu rupu, teško dolaze do pogotka, a usput su i razbranili gostujućeg vratara. Sve to dovodi Zagrepčane do izjednačenja 8:8, a uskoro i vodstva 13:9. Svoju prednost uspijevaju zadržati i do kraja poluvremena, pa ekipe u svlačionicu odlaze vodstvom Metalca 14:11.

Situacija na terenu mijenja se opet početkom drugih 30 minuta. Opet su domaćini bolja ekipa na parketu, dostižu goste na 16:16, a ubrzo vodstvo vraćaju na svoju stranu te vode 20:19.

IMG 8552 Custom

U nekoliko navrata Viro Virovitica ima +2 i priliku za uvjerljivije vodstvo, no te prilike nikako ne uspijevaju iskoristiti. U posljednjih sedam minuta utakmice ulaze Virovitičani s prednošću 28:26, imaju dva napada za otići na vjerojatno odlučujućih +3, ali rezultat svega je ponovno vodstvo Metalca 29:28. U zadnjih 30-ak sekundi utakmice ekipe ulaze s prednošću gostiju 30:29, domaćinima ostaje zadnji napad i minuta odmora trenera Vašarevića.

Dogovoreno na time-outu rezultira pogotkom Luke Pandže četiri sekunde prije kraja, time-out gostujućeg trenera Papića nije gostima pomogao da preostale sekunde pretvore u novi zgoditak pa utakmica završava neodlučenim rezultatom 30:30.

Virovitičani su željeli večeras oba boda, ali kada se pogleda cijela utakmica mogu biti zadovoljni i bodom. Metalac se za razliku od utakmice u prvom dijelu sezone pokazao u puno boljem svijetlu, jači su večeras bili i za nekoliko igrača kojih tada u Zagrebu nije bilo i mora se priznati da su osvojeni bod potpuno zaslužili.

IMG 8559 Custom

Još jednom prvo ime virovitičke ekipe bio je Luka Moslavac. Ukupno 14 njegovih pogodaka, od čega osam iz, bez pogreške izvedenih sedmeraca. Odličnu utakmicu odigrali su Luka Pandža i Ivan Janjić, strijelci pet golova te u završnici precizni Igor Gašparović sa ukupno četiri pogotka. Kod gostiju, sedam golova Nikole Fineka te šest odličnog pivota Kaje Cikatića.

Virovitičanima sada slijedi najteži dio ovog dijela sezone gdje imaju tri izrazito teška gostovanja u Kutini, Križevcima i Bjelovaru. Na domaći parket vraćaju se tek 13. travnja 2019. godine kada im u goste stiže ekipa Vidovca.

RK Viro Virovitica: Meter, Vašarević, Rešetar, Harš, Pandža 5, Štimac, L. Moslavac 14, Ig. Gašparović 4, Poljak 1, Crljenić 1, Starčević, Janjić 5, Vulić, Zečević Leiss, K. Moslavac, Smutni.

Sedmerci: Viro Virovitica 8/8; Metalac 1/2

Isključenja: Viro Virovitica 10 minuta; Metalac 14 minuta.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica)

[g-gallery gid=”514329″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content