OD KLASIKE DO FILMA Virovitičani uživali u glazbenom spektaklu domaće i osječke glazbene škole

Početak proljeća u Virovitici u Centru kulture večeras su glazbenim spektaklom obilježili Glazbena škola “Jan Vlašimsky” Virovitica i Glazbena škola “Franje Kuhača” iz Osijeka. Naime, riječ je o proljetnim glazbenim susretima osječkih i virovitičkih glazbenika pod nazivom “Od klasike do filma”. Na početku ove glazbene poslastice goste iz Osijeka, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alena Bjelicu i direktoricu Turističke zajednice Grada Virovitice Katarinu Đurđević te vjernu publiku pozdravio je domaćin, ravnatelj virovitičke glazbene škole Damir Mihaljević.

MG 1182

– Ovaj glazbeni spektakl još je jedna poslastica za naše Virovitičane, ali i suradnja kojom razmjenjujemo iskustva, znanja i vještine sa školom iz Osijeka. Također, ovaj koncert 30. ožujka održat ćemo i u Osijeku, a to će ujedno biti i prvo gostovanje našeg Malog simfonijskog orkestra izvan našeg grada – rekao je D. Mihaljević.

Na ovoj suradnji i gostovanju zahvalila je ravnateljica osječke glazbene škole Sunčana Bašić te je posebno zahvalila profesoru virovitičke glazbene škole Vedranu Gorjupu koji je inicirao ovu suradnju.

MG 1196

–  Ova suradnja nastala je na inicijativu kolege Vedrana Gorjupa koji je bio učenik osječke glazbene škole i kojemu sam bila razrednica. Na tome sam mu iznimno zahvalna jer ova suradnja nam puno znači. Ona je svojevrstan poticaj kreativnosti i nastavnika i djece, ali jedno prekrasno druženje, putovanje i kreacija, susret iz kojeg se rađa umjetnost i kroz koji svi zajedno rastemo – rekla je ravnateljica S. Bašić te istaknula da će virovitički Mali simfonijski orkestar u Osijeku dočekati sa srcem i dobrodošlicom kakvu su i oni ovdje dobili.

MG 1203

Nakon pozdrava ravnatelja ovih dviju glazbenih škola s bogatom poviješću i koje su iznjedrile brojne uspješne i vrhunske glazbenike, publika je uživala u prekrasnim melodijama klasične i filmske glazbe. Dječji zborovi mlađeg i starijeg uzrasta Glazbene škole Franje Kuhača Osijek pod dirigentskom palicom Ivančice Hinek i Valerije Fischbach te uz klavirsku pratnju Andreje Gribl i Stanke Džambić, koja čine 70-ak djece, počastila su virovitičku publiku s bogatim repertoarom kojim su potvrdili svoje brojne nagrade.

MG 1291 Pano

Nakon toga nastupio je Mali simfonijski orkestar glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica koji djeluje od 2016. godine. Orkestar je pokrenut na inicijativu profesora Tomislava Vrabca s ciljem da mladi glazbenici, koji možda nikada ne bi imali priliku svirati u nekom simfonijskom orkestru, osjete žar zajedničkog sviranja i druženja. Nakon još jednog predstavljanja domaćoj publici sada slijedi gostovanje u Osijeku u kojemu će, sigurni smo, uživati. (www.icv.hr, žđl, Foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”516110″ watermark=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content