Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica nakon tjedan dana zaključila projektne dane

Kroz cijeli prošli tjedan, učenici i učitelji Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić obilježavali su projektne dane za koje su ove godine izabrali temu, poduzetništvo. Temu je osmislila i razradila ravnateljica škole Maja Škraba, a sjajno realizirali svi učenici i učitelji matične i područne škole.

– Ova nastava koju smo mi proveli kroz proteklih pet dana će svim učenicima ostati u boljem pamćenju nego bilo što drugo da su učili u svojim učionicama. Ovakvim tipom nastave može se jako puno naučiti o matematici kroz stvaranje kućnog budžeta, puno se može naučiti kako napraviti mnoštvo toga svojim rukama i pri tome zaraditi. Zahvaljujem se svim učenicima, njihovim učiteljima i roditeljima koji su uložili ogroman trud u pripremi radionica, plakata i svega ostalog što je učinilo ove projektne dane možda i najposebnijim do sada – rekla je ravnateljica Škraba.

3003zanimanja 1

U posljednja dva dana održano je nekoliko iznimno zanimljivih i edukativnih sadržaja. Osmašima su se predstavili orahovački poduzetnici i predstavnici tvrtki sa svojom vrstom posla kako bi završni razredi lakše odabrali svoj put nakon osnovne škole.

Tako su se učenicima Poljoprivredno poduzeće Orahovica i zanimanje voćar-vinogradar-vinar predstavile voditeljica marketinga Katica Petkov i referentica općih poslova Željka Kreninger, zanimanje CNC operater i automehatroničar istinsku poduzetničku hrvatsku priču predstavio je suvlasnik uspješne tvrtke Phoenix Orahovica Dalibor Fofonjka, poslove u drvnoj industriji prezentirao je voditelj proizvodnje tvrtke Pan Parket Čačinci Vanja Špoljarić dok je profil poslova CNC operatera opisao Alen Pondela glavni kontrolor proizvodnje tvrtke Decron Orahovica.

3003zanimanja 3

Na kraju predstavljanja zanimanja, održan je poseban način prezentacije, a to je mladi educiraju mlade. Naime, zanimanja koja pohađaju predstavili su učenici strukovnih zanimanja orahovačke Srednje škole ”Stjepan Ivšić” pa je tako zanimanje prodavač opisala maturantica Andreja Posavac, komercijalistički smjer Lora Pezić, automehatronički je predstavio učenik Luka Boljkovac, smjer konobar mladima je dočarao učenik Filip Kovač, kuharstvo Šime Nekić i zanimanje CNC operater Mihael Lukavski.

3003predavanje 2

Posljednjeg dana projektne nastave u školi je gostovala dr. Sunčica Oberman Peterka profesorica s Ekonomskog fakulteta Osijek koja je učiteljica orahovačke i susjednih škola održala predavanje pod nazivom ”Poduzetničko obrazovanje-vizija budućnosti s puno mogućnosti”.

-Cilj ovog predavanja je bio kako mi djecu odgajamo u poduzetnom načinu razmišljanja. Prvo mi kao učitelji moramo pokazati njima tu poduzetnost kako bi i oni sami bili poduzetni kao osobe. Prof. Oberman Peterka nas je uistinu potakla na razmišljanje jer bez obzira na to što predavao moraš biti poduzetan – zaključila je ravnateljica Škraba koja je još jednom sjajnom idejom uz pomoć učitelja potakla učenike na originalnost, inovativnost, kreativnost, motivaciju i poslovnu ideju. (www.icv.hr, vg)

3003predavanje 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content