OVOG VIKENDA POJAČANI NADZOR PROMETA Velik broj utvrđenih prekršaja nekorištenja pokazivača smjera i sigurnosnog pojasa

Kao što je početkom tjedna najavljeno, policijski službenici ovaj tjedan pojačano postupaju na utvrđivanju i sankcioniranju prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u sklopu planiranih aktivnosti organizacije TISPOL.

U prva četiri dana pojačanog postupanja utvrđeno je da 120 vozača i putnika u vozilima nije koristilo sigurnosni pojas zbog čega su propisano sankcionirani, a u akciji u trajanju od samo 4 sata provedenoj u srijedu, 13. ožujka od 9 do 13 sati u suradnji sa policijskim upravama sjeverozapadne Hrvatske utvrđeno je i sankcionirano 47 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Osim nadzora korištenja sigurnosnog pojasa od strane odraslih vršen je i nadzor prijevoza djece u vozilima, pa su tako od ponedjeljka do četvrtka u 11 vozila zatečena djeca koja su prevožena bez korištenja dječje sjedalice, od kojih većina nije bila niti vezana sigurnosnim pojasom, zbog čega su vozači sankcionirani.

Uz nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u utorak, 12. ožujka u vremenu od 10 do 14 sati su na području cijele Republike Hrvatske policijski službenici vršili ciljano usmjereni nadzor korištenja pokazivača smjera i sankcioniranja prometnih prekršaja ove vrste. I u provedbi ove akcije je na području Policijske uprave virovitičko–podravske utvrđen poveći broj prekršaja.

Od ukupno sankcioniranih 96 prometnih prekršaja čak 54 vozača su sankcionirana zbog nepoštivanja odredbi članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno zato što nisu koristili pokazivač smjera kada su ga bili obavezni koristiti, od kojih najveći broj nije koristio pokazivač smjera pri izlasku iz kružnog toka.

Policijski službenici i tijekom nadolazećeg vikenda nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content