Polaznici Male škole poduzetništva posjetili Panonski drvni centar kompetencija i Poduzetnički inkubator VPŽ

Slatinske udruge Društvo „Naša djeca“ i Udruga za obrazovanje i održivi razvoj, u sklopu projekta Mala škola poduzetništva, za svojih četrdeset polaznika organizirale su posjet Panonskom drvnom centru kompetencija i Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici.

Projekt “Mala škola poduzetništva” nastao je s idejom da se što većem broju djece omogući prisustvovanje radionicama maketarstva (tehničke kulture),  programiranja i edukacijama o poduzetničkim vještinama. Cilj projekta je približiti im različita zanimanja i potaknuti ih da što prije počnu razmišljati o svojem budućem zanimanju kako bi si kvalitetnije odabrali ono koje im najbolje odgovara te osvijestiti ih da svojim znanjem, vještinama i zalaganjem mogu povećati šanse da u svojim sredinama pronađu posao ili da se odluče na samozapošljavanje.

20190307 121143
Foto: DND Slatina

Projekt se financira putem Javnog natječaja za dodjelu donacija u 2018. godini pod nazivom „Stvaramo jednake mogućnosti“ što ga je raspisala Hrvatska banka za obnovu i razvitak

Nakon četiri grupe radionica, bio je predviđen posjet Panonskom drvnom centru kompetencija koji objedinjuje sve poslove i djelatnosti vezane uz obradu drveta. Ovaj posjet bio je upečatljiv svim polaznicima. Srdačni djelatnici centra na čelu s direktoricom Ivanom Filipović predstavili su potencijale i rad centra uvodnom prezentacijom, a potom su poveli djecu u obilazak radnog prostora i laboratoratorija. Djeca su s oduševljenjem pratila prezentaciju i uživala u obilasku. Postavljali su brojna pitanja i zanimali se za rad centra, strojeva. posebice 3D printera i CNC stroja.

Nakon toga, bio je organiziran i posjet Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko – Podravske županije. S ulogom inkubatora, prednostima, poticajima i mogućnostima koje pruža, upoznao ih je djelatnik inkubatora Saša Andrović, te ih je poveo u obilazak prostora. Pri obilasku, posjetili su neke poduzetnike, a posebno zanimljiv bio je posjet Plavoj tvornici gdje ih je dočekao direktor Matej Sudar sa svojim timom. Ondje su se djeca upoznala s radom programera i velikim mogućnostima tog zanimanja, a susretljivi djelatnici govorili su im o svojim početcima i velikim projektima na kojima sada rade.

20190307 124224
Foto: DND Slatina

Mala škola, ali velika srca svih sudionika projekta: i prijavitelja i partnera te osnovnoškolskih ravnateljica Ksenije Juras, Božice Majhen, Larete Žubrinić i Ksenije Žunec i njihovih stručnih službi, kao i domaćina izleta. Svatko od njih karika je u lancu jačanja kvalitete življenja naših djece i naših žitelja.

Prema zadovoljstvu dionika projekta i iskazanim željama za nastavkom, vjerujemo da je cilj projekta postignut, te da su mnogi polaznici Male škole poduzetništva uz radionice i ove konkretne primjere iz prakse, prepoznali svoja buduća zanimanja.

Važno je napomenuti da se ovaj projekt financira putem Javnog natječaja za dodjelu donacija u 2018. godini pod nazivom „Stvaramo jednake mogućnosti“ što ga je raspisala Hrvatska banka za obnovu i razvitak. (DND Slatina)

[g-gallery gid=”511835″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content