Danas počinje Viroexpo, a otvorit će ga potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorit će danas, s početkom od 11 sati, 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. Time će otvoriti i novu multifunkcionalnu halu koja se gradila sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, te Grada Virovitice.

Ove godine će se na Viroexpu, od 15. do 17. ožujka predstaviti 625 izlagača iz 29 zemalja uz novu zemlju sudionicu – Kraljevinu Španjolsku. Uz niz sadržaja, na Viroexpu će i ove godine biti i iznimno sadržajna stručna predavanja iz gospodarstva i poljoprivrede te niz ostalih događanja čiji program događanja se može vidjeti na službenoj internet stranici sajma www.viroexpo.hr.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.. Zemlja partner je Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Grad partner je Grad Zagreb. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka te Osječko pivo.

Informativni centar Virovitica i ove je godine glavni medijski pokrovitelj te nas možete potražiti odmah ispred glavne pozornice gdje ćemo voditi i Sajamski radio. A na našem portalu www.icv.hr kao i svake godine potražite bogate fotogalerije sa svih događanja i zanimljivosti tijekom tri dana sajmovanja… Vidimo se… (www.icv.hr, www.vpz.hr, foto: M. Rođak)