SUBVENCIJE ZA STAMBENI KREDIT I TROŠKOVE NAJMA Župan Igor Andrović potpisao ugovore s 26 liječnika

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisao je danas (četvrtak) ugovore s 26 liječnika kojima će Virovitičko-podravska županija subvencionirati kamate na stambene kredite do 1000 kuna mjesečno i troškove najma nekretnine u iznosu do 1500 kuna mjesečno. Ugovore za subvenciju kamata na stambene kredite potpisalo je 19 liječnika, a sedam za subvenciju najamnine stana. I dok je lani Virovitičko-podravska županija liječnicima subvencionirala kamate na stambene kredite, novost ove godine je što pomaže dodatno – onima koji su u podstanarstvu.

VAŽNI LJUDI

– Nastavak je to mjere ulaganja u zdravstvo, nakon ulaganja koja smo imali i koje imamo u novu zgradu dnevnih bolnica, opremanje operacijskih sala i JIL-a, puštanja u rad novog uređaja za magnetnu rezonacu. Sve su to pozitivne stvari za zdravstvo naše županije, no ako nemate adekvatne ljude, liječnike, onda zgrade i oprema ništa ne znače. Liječnici su rezultat dobrog zdravstva neke lokalne sredine. Zato im pomažemo. Za ovu vrstu potpore iz proračuna Virovitičko-podravske županije ove godine izdvojeno je 200.000 kuna, a u odnosu na prijašnje mjere potpore liječnicima, subvencije po novom uključuju i liječnike koji imaju nekretninu i na području neke druge županije, ali rade na zdravstvenim institucijama na području Virovitičko-podravske županije – rekao je župan Igor Andrović.

IMG 8951

Ovo nije kraj ulaganja u pomoć liječnicima, najavio je župan, dodavši da je natječaj otvoren do kraja godine i tko god se od liječnika javi i zadovolji uvjete, ostvarit će pravo na subvencije od strane Virovitičko-podravske županije.

Ugovori su potpisani u nazočnosti zamjenika župana Darka Žužaka i Marija Klementa, Melite Sirovice, pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije te Dinka Blaževića, ravnatelja Opće bolnice Virovitica.
Pročelnica M. Sirovica je potpisnicima ugovora objasnila uvjete isplate te ih uputila da i druge liječnike obavijeste i potaknu na korištenje ove mjere pomoći od strane Virovitičko-podravske županije.

POTPORA LIJEČNICIMA

Ugovor je danas potpisala i doktorica dentalne medicine Marina Kirhmajer Taboršak iz Doma zdravlja u Virovitici. Pozdravila je ovu vrstu potpore koju Virovitičko-podravska županija daje liječnicima. – I prošle godine potpisala sam ugovor za subvencioniranje kamata na stambene kredite. Jako je dobra ova vrsta pomoći jer može privući i druge liječnike koji su u najmu. Nisu svi u mogućnosti kupiti stanove pa nam je ova pomoć itekako važna – smatra dr. Marina Kirhmajer Taboršak, inače rodom iz Zagreba.

IMG 8975

Slaže se i dr. Miša Benjek, specijalizant hitne medicine iz virovitičke Opće bolnice i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite u Općoj bolnici Virovitica. Rodom je iz Novog Sada, a na području naše županije radi od 2005. godine. Dvanaest godina je putovao na posao, a sad je vlasnik nekretnine u Virovitici i ova vrsta pomoći mu je itekako dobrodošla, kaže.

IMG 8977

– Bio sam podstanar u Domu zdravlja Slatina, a prije dvije godine sam uzeo nekretninu. Korisnik sam subvencije na kamate za stambeni kredit i zahvalan sam na ovoj potpori liječnicima. To je pozitivan stav iskazan od lokalne samouprave prema liječnicima i njihovom ostanku na ovom području – rekao je dr. Miša Benjek. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”515713″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content