Suradnja sajmova „Viroexpo“ i „Canton Fair“ iz Kine

U Zagrebu je, u organizaciji Konzultantsko-EU lobističke tvrtke CBBS d.o.o. Zagreb i Veleposlanstva Republike Kine u Republici Hrvatskoj, održan seminar – predstavljanje “Canton Fair – Your Gateway to Chinese market”. Nakon predstavljanja u Zagrebu, sajam će biti predstavljen i u Zadru i Sloveniji.

Uvodno su govorili Liu Kai, ekonomski savjetnik u Veleposlanstvu NR Kine u Republici Hrvatskoj, Josip Zaher, potpredsjednik HGK za trgovinu i financije i Ma Chunzhi, potpredsjednik China Foreign Trade Centre (CFTC), koji je i predstavio sajam „Canton Fair“.

IMG 7727

Ovogodišnji sajam Canton Fair održati će se 15. 4 . – 05.05.2019. god. (20 dana).

Canton Fair je najveći suvremeni sajam u Kini, u kantonu Guangzhou. Ove godine održava se po 125 put (dva puta godišnje). Sudjeluje više od 25.000 izlagača.

Sajam je podijeljen u tri tematska područja: elektronički proizvodi, građevinski materijali i industrijski proizvodi, namještaj i ostali industrijski proizvodi, te odjeća i obuća.

IMG 7734

Temeljem upućenog poziva, na seminaru se prisustvovali i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica: direktor Milan Vanđura i viša stručna suradnica Suzana Kolesarić, koji su i članovi Organizacijskog odbora sajma Viroexpo, te su tom prigodom predstavnicima Canton Fair-a iz Kine, predstavili sajam Viroexpo, u Virovitici.

Kako sajam Vanton Fair ima suradnju s nekoliko svjetskih sajmova, predstavnici Zagrebačkog velesajma i sajma Viroexpo, predstavivši svoje sajmove, su otvorili mogućnost suradnje s ovim sajmom, što su Kinezi prihvatili. Modaliteti međusobne suradnje će se utvrditi.

Sajam Viroexpo do sada ima uspostavljenu višegodišnju obostrano korisnu suradnju sa sajmovima Gazdanapok iz Szentlorinca iz Mađarske i Ekobis iz Bihaća, BiH. (www.icv.hr, HGK – ŽK Virovitica)

IMG 7729

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content