“TOLERANCIJA NIJE STRANA RIJEČ” Radionice i predavanje povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, drugu godinu zaredom pridružila se obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom radionicama i predavanjem pod zajedničkim nazivom “Tolerancija nije strana riječ”.

“Kako je to hodati u mojim cipelama” radionicom su pokazali Silvija Mađarić i Josip Miter. Radionicom je svaki od sudionika naučio što je to tolerancija i kako nas to različitosti obogaćuju, a članovima i gostima Udruge Vretenac na radionici se pridružila i zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić.

IMG 7591 Custom

Pod vodstvom Dajane Alinčić u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina održana je radionica “Isti, a različiti” namijenjena djeci. Što to znači riječ različiti, tko je to različit pitanja su to o kojima se razgovaralo i na koja su djeca uz igru dala najmaštovitije odgovore.

Kreativna radionica “Šarene čarapice” pod vodstvom Dragice Lovrinović pretvorena je u pravu malu manufakturu. Šivače mašine, šareni materijali, malo mašte i nastale su najšarenije privjesak čarapice.

Jedna od aktivnosti, kojima je Udruga Vretenac obilježila Svjetski dan osoba s Down sindromom, je i predavanje na kojem su Neda Dušak i Mateo Kroupa prisutne upoznali s Down sindromom i njegovim karakteristikama.

IMG 7609 Custom

– Članovi Udruge Vretenac ovim putem zahvaljuju se svima koji su svojim dolaskom podržali aktivnosti Udruge, te sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom, što su uvidjeli i prihvatili naše mogućnosti, ljepotu i jedinstvo – zahvalila se u ime članova Udruge Vretenac Slatina predsjednica Patricija Karaman.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”515970″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content