Ultramaratonci Glasnika istine i njihovi prijatelji istrčali 349 kilometara i Vukovar „spojili“ sa Sunjom, dok je Tomislav Kolec cijelu dionicu izvozio biciklom

U Sunji su u nedjelju dočekani trkači koji su sudjelovali na Ultramaratonu „Od velikog do malog Vukovara“ i kojim su na dionici dugoj 349 kilometara spojili Vukovar i Sunju. Uz one koji su trčali, cijelu dionicu je biciklom provozio Virovitičanin Tomislav Kolec, kojem je pratnja cijelim putem bio Mirko Poljanac, inače predsjednik HVIDR-e Virovitica. Ultramaratonce je u Sunji dočekao zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, te zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak.

c10kvsb5

Ovaj se ultramaraton održao pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Organizatori su bili: Udruga rekreativnih trkača Nexe Team Našice, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“, Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“ i Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije. Svetu misu u crkvi Sv. Marije Magdalene služio je vlč. Ivan Faletar. Tijekom Svete mise ultramaratonci su sa Svjetlom mira stigli u crkvu, uslijedio je blagoslov svjetla i zajednička molitva. Počast svim hrvatskim braniteljima odana je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Sunji kod središnjeg križa. (www.smz.hr, www.vpz.hr, Fotografije: www.smz.hr, Facebook)

wafemktv pjszwczj 9f6eit93

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content