Upoznajte Marka Vampovca i Dominika Vukića poznati DJ duo “Radiology”: Nakon što osvoje Kinu, s Vatrom nastupaju na Ultri

Život DJ-a često je popraćen stereotipnim mišljenjem koje ih vidi kao “partijanere” koji svaku večer nastupaju u klubovima u kojima alkohol “teče u potocima”, a atraktivne plesačice žare i pale. Dakako, ništa od toga nije točno. Život DJ-a nije nimalo lagan. Za svaki projekt, odnosno za svaku pjesmu, potrebni su sati, pa i dani rada. Tome svjedoče Marko Vampovac i Dominik Vukić, duo zvučnog imena Radiology, koji radni dan započinje oko 9 sati dolaskom u studio. Ondje rade cijeli dan, ponekad i do kasno u noć – sve kako bi projekt bio završen na vrijeme i kako bi pjesma mogla biti puštena fanovima.

ŽELE OSVOJITI EDM SCENU

Njihova suradnja počela je slučajno.

– Moj je bratić poznavao Dominika pa mu je jednom prilikom rekao kako ima bratića koji se bavi eletroničkom glazbom. Uskoro smo se Dominik i ja upoznali – prisjetio se Marko. Isprva su momci samo izmjenjivali projekte na kojima su radili, a put do ozbiljne suradnje trajao je malo duže. Na službeni korak odlučili su se 2015. godine, kada su oformili duo Radiology. Upečatljiv naziv ima zanimljivu pozadinu. Naime, Dominik je student Radioloških tehnologija na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu pa mu se njegova struka učinila dovoljno dobrom i zvučnom za svjetski poznato DJ ime.

IMG 20190315 194523

Snovi su bili veliki, a plan za uspjeh bio je ujediniti se i „rasturiti“ Hrvatsku EDM scenu. Iako imaju velike snove, ovaj mladi duo ustraje u skromnosti. Upravo to, kao i naporan rad, dovelo ih je do velikih uspjeha i svjetskih pozornica. Danas, nakon četiri godine svakodnevnoga rada, Radiology je na turneji po Kini. Marko i Dominik punih mjesec dana predstavljat će Hrvatsku, ali i Viroviticu diljem te zemlje, nastupajući gotovo svaku večer u drugom gradu.

OTVARAJU ULTRA MUSIC FESTIVAL

Po povratku iz Kine, očekuje ih mukotrpan rad jer će ove godine, zajedno s virovitičkim rock bandom „Vatra“ imati čast otvoriti sedmi Ultra music festival.

– Bit će izazovno spojiti dva žanra kroz tih nekoliko pjesama. Ideje su tek u nastanku, no pokušat ćemo njihove pjesme producirati na svoj način, pa ćemo se onda na kraju dogovoriti kako će to sve zvučati – uz smiješak je istaknuo Marko dodavši kako se jako vesele suradnji s Vatrom.

Radiology 2

Iza Radiologya nalazi se mnogo uspjeha i uspješnih produkcija s diskografskim kućama među kojima su velike Revealed Rec., Dharma Worldwide, Spinnin’ Records. Također, duo se može pohvaliti produkcijama pjesama nekih poznatih izvođača. Najveći uspjeh zasigurno je pobjeda na natjecanju „#MadeWithHardwell remix competition“ iz 2016. godine s remixom Hardwellove pjesme „Mad world“.

– Bili su to ludi dani za nas. Dovršeni projekt poslali smo na natječaj koji je objavio Hardwell i mogli smo samo čekati. Prema skupljenim likeovima bili smo na oko stotom mjestu na listi, no diskografska kuća oformila je žiri koji je prosudio u našu korist – s veseljem se prisjeća Dominik koji se u trenu kada je dobio mail u kojem je pisalo da je Radiology pobjednik natjecanja, nalazio u studentskom domu u kojem je počeo skakati od sreće. Marko je bio u Virovitici s prijateljem, a kaže kako mu je taj tren ostao u posebnom sjećanju. Ovim simpatičnim momcima, velika podrška u svemu što rade su njihove djevojke, bez obzira na stereotipe koje prate DJ-eve.

 

IMG 20190315 195109

DJ-I U PODUZETNIČKOM INKUBATORU

Kako bi projekte mogli raditi u ‘miru i tišini’, momci su registrirali tvrtku „Fanatik Studios“ krajem 2018. godine te zatražili pomoć od Virovitičko-podravske županije u vidu prostora za studio. Pomoć i potporu su dobili – momcima su odlučili ustupiti prostoriju u virovitičkom Poduzetničkom inkubatoru. Dobivena prostorija je sjedište Radiologyja, a unutar prostorije nalazi se zvučno izolirana soba u kojoj nastaju sve produkcije. Poseban detalj zasigurno je CD na kojemu je Hardwellov autogram. Dečki su ovaj izvanredan poklon dobili od Hardwella nakon pobjede na natjecanju. (www.icv.hr, lmh; foto: L. Martinko Hock & M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content