VIROEXPO Ove godine bez posebne regulacije prometa, za posjetitelje osiguran dostatan parking

U tijeku su završne pripreme za 24. međunarodni sajam Viroexpo koji se održava od 15. do 17. ožujka u Virovitici. Tim povodom u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj sastanak su održali gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, načelnik Policijske uprave Siniša Knežević sa suradnicima te direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok, a tema je bila prometna regulacija za vrijeme održavanja sajma.

Naime, ovogodišnji sajam održava se na novoj lokaciji, u novoizgrađenoj hali na adresi Matije Gupca 63/3 (lijeva strana vojarne). S obzirom na to da je lokacija održavanja sajma promijenjena u odnosu na prošlogodišnju, Grad Virovitica je osigurao dostatan broj parkirališnih mjesta na lokacijama izvan glavnih prometnica. Stoga se ove godine, za razliku od prijašnjih, ne planira posebna regulacija prometa u vidu jednosmjernog prometovanja ulicama ili privremenog zatvaranja prometnica kako bi se osigurala dodatna parkirna mjesta.

Promet će se odvijati neometano, a parkirna mjesta osigurana su na desnoj strani vojarne, odnosno kod Visoke škole Virovitica te kod VeGeŠke i tvrtke Virkom, gdje će ujedno biti sporedni ulaz u halu.

U Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice ističu kako će se građane dodatno prometnim znakovima usmjeriti na mjesta za parkiranje.
Radi veće sigurnosti prometa, kao i sudionika i posjetitelja sajma policija će u neposrednoj blizini sajamskog prostora te kod Visoke škole gdje je osiguran najveći broj parkirnih mjesta, vršiti češće ophodnje te, ukoliko bude potrebno, pomoćnu regulaciju prometa.

Kako bi se izbjegle nepotrebne poteškoće u prometovanju, pozivaju se građani koji su u mogućnosti da iskoriste lijepo vrijeme i prošeću do novosagrađene hale. Osim toga, iz središta grada do sajamskog prostora svakih će sat vremena voziti sajamski vlakić. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content