Park prirode Papuk nabavlja panoramski autobus vrijedan gotovo tri milijuna kuna

foto: www.pp-papuk.hr

U godini obilježavanja 20. rođendana, Javna ustanova Park prirode Papuk nastavlja sa svojim investicijama. U sklopu projekta “Geopriče UNESCO geoparka” potpisan je ugovor o nabavi panoramskog autobusa koji će povezivati sve dijelove Parka i biti na usluzi svim posjetiteljima čiji broj rapidno raste iz dana u dan. Park prirode Papuk postao je tako prvi među parkovima prirode i nacionalnim parkovima koji se može pohvaliti takvim pothvatom. Vrijednost nabave iznosi 2.939.825 kuna, isporučuje se u sklopu spomenutog projekta “Geopriče UNESCO geoparka” koji se financira putem programa “Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode”, a ugovor je dobila tvrtka Auto Hrvatska d.o.o. iz Zagreba.

– Osim što se naš Park prirode diči prirodnim ljepotama po kojima je jedinstven u lijepoj nam Hrvatskoj, ponosni smo i što smo prvi prepoznali priliku da i na ovaj način doprinesemo kvaliteti turističke ponude Parka, a sve na korist naših posjetitelja. Napominjem i da je naš projekt Geopriče UNESCO geoparka među deset najvećih projekata koji se trenutno provode u Republici Hrvatskoj – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

foto: www.pp-papuk.hr

Kapacitet autobusa bit će tako dostatan za obilazak dvaju školskih razreda prosječne brojnosti, odnosno jedne skupine od 50 posjetitelja kako je u prosjeku organizirano u paket aranžmanima u agencijama s kojima se namjerava surađivati.

– Panoramski autobus MAN Lion’s Coach opremljen je učinkovitim dizelskim motorom snage 420 KS koji u potpunosti zadovoljava najstrože norme u dijelu emisije štetnih plinova te je u potpunosti prilagođen za prijevoz osoba s invaliditetom. Autobus je u potpunosti klimatiziran s panoramskom izvedbom srednjeg dijela krova te posjeduje najsuvremeniju opremu i zadovoljava sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti – rekao je Mario Fabek, direktor Auto Hrvatska d.o.o.

Podsjećamo, Projekt “Geopriče UNESCO geoparka2 je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587 kuna uz 85 % potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak sredstava uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA – agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

(www.pp-papuk.hr)