USKRSNA ČESTITKA Vlč. Ivica Šoh: Uskrsnuli Isus ulijeva nam novu nadu, da budemo svjedoci pravoga života

- PROMO -

Kroz cijelu korizmu vjernici su se na poseban način pripremali za najvažniji blagdan, Uskrs. Bilo je to vrijeme odricanja, molitve, dobrih djela, novih odluka i početaka, a s ciljem da ovaj blagdan svatko dočeka ljepše, bolje, mirnije i ispunjenije. Jer, susret s Uskrslim Isusom donosi nam već ovdje na zemlji rasterećen i miran život, smatra vlč. Ivica Šoh, župnik Župe svetog Leopolda Mandića u Virovitici i dekan Virovitičkog dekanata.

Informativni centar Virovitica pridružuje se iskrenoj čestitki za Uskrs, sa željom da radost, mir, sigurnost i povjerenje koje Vas danas prati osjećate svakog dana svojeg života. Uskrsnu poruku dekana prenosimo u cijelosti.

IMG 2480 Custom

– Samo očima ljubavi i srca možemo zaviriti u tajnu uskrsne zbilje. Bez očiju srca nemoguće je vidjeti Uskrsnuloga, jer je njegov svijet zapravo svijet ljubavi. Samo otvorenost srca u vjeri i ljubavi otvara nam uskrsnu zbilju koja se inače ne može vidjeti običnim okom i iskusiti zatvorenim srcem. A to znači samo onda kada smo solidarni s Isusovom mukom kao najdubljom zbiljom ljubavi prema čovjeku i za čovjeka. To je zbilja koja nadilazi površnost života pa zbog toga tu zbilju Uskrsa trebamo tražiti očima vjere i srcem ljubavi, a ne rukom i opipom, kao što je to Toma mislio.

Nadalje, oni s kojima se Uskrsli susreće bili su u velikom strahu i u velikoj žalosti, u teškoj sumnji i neizvjesnosti. Zato im Isus ohrabrujuće govori: ne bojte se, ja sam s vama. Isusova pojava uništava žalost, razbija strah, a unosi neopisivi mir i radost u životu prve Crkve. Njegov pozdrav je: Mir vama!

ISUSOVA TRAJNA PRISUTNOST MEĐU NAMA

Tako susret s Isusom uspostavlja neopterećeno stanje, stanje mira. Zastrašeni apostoli odjednom su postali odvažni pronositelji uskrsne zbilje.

On nas u svakom susretu, bilo kroz osobnu molitvu, bilo kroz sakramente, ohrabruje, ulijeva novu nadu koja nas pokreće da i mi danas ljudima oko sebe budemo svjedoci njegova uskrsnuća i pravoga života.

Susret s Uskrslim Isusom donosi nam već ovdje na zemlji rasterećen i miran život. Mi znamo da je naš ovozemni život kratak i ograničen, da završava na koncu smrću, ali ta smrt nije nipošto apsolutna i nije kraj, jer je u Isusovu uskrsnuću smrt konačno dokinuta Božjom ljubavlju.

Ohrabreni tim uvjerenjem možemo bez razočaranja i zabrinutosti zauzimati se, zalagati i boriti se za dobro, jer znamo da je Bog u konačnici onaj koji potvrđuje svako dobro i s onu strane smrti priprema nam veliku pobjedu života. Tako onda i unatoč tome što prolazimo kroz gorka iskustva života, kada se osjećamo ostavljenima, kada nas drugi ocrnjuju ili nas čak ismijavaju i odbacuju, kada nas drugi ucjenjuju, kada nas drugi spotiču samo zbog toga što se borimo za dobro i istinu, ipak možemo doista mirno živjeti, jer smo uvjereni da je Bog nepokolebljivo uz nas, i jer je sam Bog u Isusu dao najsigurnije jamstvo uskrsnuća i života.

POZVANI SMO BITI SVJEDOCI LJUBAVI

Stoga molitva Crkve želi da Isus i danas uskrsne među nama, ako zaživimo novim životom u ljudima ovoga svijeta. Trajno nam je potrebna životvorna snaga Kristova uskrsnuća da svjedočimo ljudima o miru i ljubavi. Danas, u razjedinjenom svijetu, pozvani smo da svjedočimo kako je moguće živjeti u miru, pozvani smo da svjedočimo o praštanju i pomirenju. To možemo jedino vjerom u Krista uskrsnuloga i snagom njegova životvornog Duha.

I danas trebamo uskrsnuće vlastita života, i danas svijet treba uskrsnuće nove nade. Kristovo uskrsnuće jedina je stabilna točka koja sve pokreće, od koje sve polazi i koja sve privlači. Kristovo je uskrsnuće zbilja koja više nema završetka, jer Krist, jednom uskrišen, više ne umire. Pobijedio je smrt zasvagda!

Sretan Vam, blagoslovljen i miran Uskrs!

IMG 2482 Custom
Foto: Župa svetog Leopolda Mandića

 

Povezane vijesti

Skip to content