VIDI I KLIKNI Stotinjak učenika iz Gradine i Špišić Bukovice sudjelovalo na HAK-ovoj prometno-edukativnoj radionici

I ove godine Autoklub Virovitica u suradnji s PU Virovitičko-podravskom organizirao je prometno-edukativnu radionicu “Vidi i klikni” za djecu predškolskog uzrasta i djecu prvih i drugih razreda. Ovoga puta po prvi put radionica je održana u OŠ Gradina (11. travnja) i OŠ August Cesarec Špišić Bukovica (12. travnja) gdje je 100-tinjak djece sudjelovalo u ovoj zanimljivoj i edukativnoj radionici koju su provele djelatnice Hrvatskog autokluba iz Zagreba.

– Cilj radionice je djecu naučiti kako sigurno sudjelovati u prometu kao pješak, kako se sigurno prevoziti u vozilima, koja su opasna mjesta na cesti, kako se pravilo kretati… Jučer smo bili u Gradini, danas u Špišić Bukovici gdje je 100-tinjak mališana prošlo edukativnu radionicu – rekao je Robert Valenteković, stručni voditelj i tajnik Autokluba Virovitica te istaknuo da djeca odlično reagiraju na ovu radionicu jer je zanimljiva i interaktivna, ali prije svega poučna.

IMG 20190412 115203 e1555066493385

Ova radionica nastavak je brojnih aktivnosti PU Virovitičko-podravske, koja redovito kroz razne aktivnosti i akcije nastoji najmlađe sudionike u prometu upozoriti na opasnosti.

– Ova radionica je kao “šlag na tortu” svega onoga što smo do sad radili s djecom. Kroz razne akcije obišli smo većinu malih škola i vrtića u našoj županiji, a usmjereni smo na djecu koja će tek krenuti i koja su krenula u školu jer važno je ponavljati kako bi zapamtili da je promet opasan i da u njemu nažalost, stradavaju i djeca – rekao je Dario Gazibara, policijski službenik za prometnu preventivu Postaje prometne policije Virovitica te dodao da djeca najbolje uče kroz igru, a “Vidi i klikni” je radionica koju djeca obožavaju.

IMG 20190412 114957

Također, u ovu radionicu uključeni su i roditelji i to kroz bojanku-slikovnicu koju su svi učenici dobili kako bi ju ispunjavali zajedno s njima te postali svjesni da je njihovo uzorno ponašanje prvi i neprikosnoveni primjer djeci i glavni doprinos sigurnosti na cestama. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”520430″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content