VIROVITICA-ZADAR-JAPAN Priča o migracijama i kraju svijeta kroz kazališni projekt za djecu i mlade

U Kazalištu Virovitica intenzivno se radi na kazališnom projektu za djecu i mlade. Stopping Rockets je međunarodni kazališni projekt za djecu i mlade Tigar teatra iz Zagreba i Kazališta MA iz Tokya koji su ujedno i glavni producenti. Koprodukciju potpisuje Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar iz Hrvatske te Kavasaki centar iz Japana. Projekt istodobno ima potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Japanske fondacije – Performing Arts Japan (PAJ).

Autori koncepta su: Leo Vukelić, Kenjiro Otani, Anja Pletikosa. Igraju: Lidija Kraljić, Vjera Vidov, Yoko Moriyama, Asahi Adachihara.

IMG 3872
Foto: Kazalište Virovitica

Stopping Rockets kazališni je projekt koji tematski propituje poziciju izvođača i gledatelja, poziciju umjetnika, udaljenost, empatiju te dječje razumijevanje problema odraslih i obrnuto. Projekt je inspiriran grafičkim romanom „Zendija“ namijenjenim prvenstveno djeci danskih autora Mortena Durra i ilustratora Larsa Hornemana. U kojem je ispričana potresna priča o sirijskoj djevojčici, Amini, izbjeglici koja se utapa u Sredozemnom moru, u pokušaju da dođe do Europe. Kazališni projekt želi naglasiti i progovarati o vrlo aktualnim pitanjima današnjice. Migracijom stanovništva, problemom izbjeglica, bježanja pred ratom do pitanja zatvorenih granica Europske unije, raseljavanja Bliskog istoka, vođenje politike „Trumpove Amerike“. Središnja tema projekta je priča o migracijama i kraju svijeta, koja se želi zapakirati u strukturu zagonetke u kojoj gledatelji slijede tragove u priči i preuzimajući ulogu forenzičara postaju njezini aktivni sudionici. (www.icv.hr, Kazalište Virovitica)

IMG 3864
Foto: Kazalište Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content