ZBOR GRAĐANA U VIROVITICI Doznajte što će se sve raditi na području gradskih mjesnih obora

U Centru kulture u Virovitici održan je zbor građana mjesnih odbora Matije Gupca, Stjepana Radića, Josipa Jurja Strossmayera i Zbora narodne garde, ujedno i posljednji ovogodišnji. Ovom prilikom predstavljeni su projekti odrađeni tijekom protekle godine, a građani su virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu i njegovim suradnicima iznijeli probleme na području svojih mjesnih odbora.

Na području gradskih mjesnih odbora odrađene su brojne aktivnosti. Uz najveća gradilišta u središtu grada, Gradski dvorac i park te novi Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, tu su i energetske obnove odgojno-obrazovnih ustanova, uređenje Malog parka te biciklističkog prometa u središtu grada. Na radost naših najmlađih i njihovih roditelja, uređena su dječja igrališta u Ulici Jana Vlašimskog te u Ulici Hrvatskih žrtava, dok su na igralištu u Južnom bloku postavljeni stol, klupe i nadstrešnice. Osim toga, izgrađen je nogostup te postavljena nova rasvjeta u Kvaternikovoj ulici. Novi nogostupi izgrađeni su i prema Borcu te u odvojku Ulice Ivana Zajca, atletska staza je dobila rasvjetu, uređeni su prostori Nogometnog kluba na Vegeškoj…

IMG 2066
Foto: M. Bašić

Jedan od značajnijih projekata koji su trenutno u tijeku je i uređenje prometnog pravca kod Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, kao i pripremne radnje za spojnu cestu Gajeve i Vinkovačke ulice.

Za naredni period gradonačelnik Kirin sa suradnicima najavio je kompletnu zamjenu postojeće rasvjete novom LED rasvjetom, izgradnju gradskih bazena te rekonstrukciju prometnog pravca – spojne ceste 1. prstena (od Ulice Matije Gupca preko Kralja Petra Krešimira, Vladimira Nazora, Tomaša Masaryka do Nikole Tesle). Najavljena je i izgradnja novog modernog autobusnog kolodvora koji će se nalaziti pored Male stanice i gdje će ujedno biti izgrađena i nova parkirališna mjesta. Novo parkiralište gradit će se i kod novoizgrađene hale za Viroexpo, dok će Zona Antunovac dobiti svu potrebnu komunalnu infrastrukturu.

IMG 2079
Foto: M. Bašić

Gradonačelnik Kirin i ovom je prilikom pozvao prisutne da sve primjedbe koje imaju vezano za svoje mjesne odbore upute na besplatni broj komunalnog info centra 0800 9995 kako bi gradske službe mogle pravovremeno izići na teren te pristupiti otklanjanju uočenih nedostataka i problema. (virovitica.hr)

[g-gallery gid=”518209″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content