DRUGA POBJEDA Virovitički “Malci” fantastične na Prvenstvu Hrvatske u košarci

Nakon uvodne pobjede protiv Broda iz Slavonskog Broda i očekivanog poraza od kandidata za naslov, dubrovačke Raguse, uslijedila je odlučujuća utakmica za bolji plasman protiv podmlatka sedmerostrukih državnih prvakinja ekipe ŽKK Gospić.

Kako su virovitički „Malci“ (djevojčice do 11 godina) uvjerljivo najmlađa ekipa na Prvenstvu, očekivala se pobjeda Gospićanki, no danas (subota) su žilave i borbene Virovitičanke bile spremne na još jedno veliko iznenađenje. Utakmica je započela naizmjeničnim koševima Virovitičanke Nike Gverić i Gospićanke Borne Benković, koje su se izmjenjivale u odličnim solo akcijama, no četvrtina je ipak završila blagom prednošću Gospićanki sa dva koša razlike. Četvrtinu je obilježilo i nekoliko važnih skokova Alise Lovreković te njezin napadački skok pred kraj četvrtine koji je pretvorila u koš.

U drugoj dionici svi su očekivali povećanje prednosti Gospićanki, no to se nije dogodilo. Nekoliko uspješnih skokova Nikoline Hetzl i ukradenih lopti Hane Deskar rezultiralo je sa tri odlična prodora Monike Sabolić Požežanac koje je ona pretvorila u velikih 5 koševa. Na taj način rezultat se na iznenađenje mnogih preokrenuo u korist Virovitičanki. U nevjerici su svi gledali mlađahne Miju Jerbić i Doroteu Blažičević kako se bore za svaku loptu, ali i Korinu Bosnić, Petru Turčinović i Niku Miljak koje su dale sve od sebe u odrađivanju obrambenih zadataka, čuvajući fizički snažnije djevojke. To je u konačnici probudilo i publiku.

PROKLJUČALE TRIBINE

Tribine su proključale, brojni navijači glasnim navijanjem podržavali su „Malce“. Vidjevši da stvari ne idu po planu, trener Gospićanki početkom drugog dijela zatražio je minutu odmora te pokušao igrati zonsku obranu i pressing, no nekoliko odličnih dodavanja do Alise Lovreković uskoro ga je potpuno obeshrabrio u tom naumu. Ipak Gospićanke su i dalje imale minimalnu rezultatsku prednost od 16:15. Probleme je i dalje pravila Borna Benković no tada ju je preuzela Margareta Cenger te ju uz pomoć Hane Deskar potpuno zaustavila. Sportski rečeno „strpali su je u džep“.

Margareta je svoju dobru igru uskoro začinila i košem iz prodora i prednost je na kraju treće četvrtine prešla na stranu Virovitičanki. Semafor je pokazivao 19:16 za „Malce“. Tada je trebalo sačuvati prednost, a tu su dodatan vjetar u leđa dali vjerni navijači doslovno poderavši grlo. Djevojke su im to vratile fanatičnom borbenošću i ta sinergija odlično je klapala. Nije bilo izgubljene lopte, a “točku na i” na kraju su stavile Nika Gverić iz prodora te Alisa Lovreković, koja je tom prilikom i malo ozlijedila prst te morala izaći iz igre.

Zamijenila ju je Nikolina Hetzl i nastavila isto tako borbeno, uhvativši još dvije presudne lopte.  Na kraju su djevojke sačuvale loptu i veliko slavlje moglo je početi. Ozarena i presretna lica djevojčica bili su najbolji pokazatelj da su naporni treninzi donijeli odličan rezultat koji ih već dvije godine za redom svrstava u sam vrh hrvatske košarke u ovoj kategoriji.

ŽKK Virovitica – ŽKK Gospić  23:18

ŽKK Virovitica: Mia Jerbić, Margareta Cenger 2, Alisa Lovreković 6, Monika Požežanac Sabolić 5, Dorotea Blažičević, Nika Gverić 8, Nika Miljak, Hana Deskar 2, Nikolina Hetzel, Ena Salajić, Korina Bosnić i Petra Turčinović. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content