GRAD PLAĆA IZMJENU DOKUMENATA Ulici Mile Budaka stari naziv – odvojak Ulice Mate Lovraka

Ulica Mile Budaka u Taborištu preimenovat će se u Ulicu Mate Lovraka – odvojak, odlučili su to danas (četvrtak) gradski vijećnici na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice usvajanjem Odluke o izmjeni Odluke o određivanju naziva Ulica i trgova na području naselja Virovitica.

Podsjetimo, Grad je u više navrata, sukladno Zakonu, pokretao postupak za promjenu naziva ulice, no inicijativa nije zaživjela s obzirom na stav građana. Inicijativa za promjenom naziva Ulice ponovno je pokrenuta na 17. sjednici Gradskog vijeća.

– Nakon što je ponovno pokrenuta inicijativa za promjenom naziva ulice, zatraženo je mišljenje Vijeća Mjesnog odbora Taborište koje se izjasnilo kako želi da se ulici vrati stari naziv, a to je Mate Lovraka. Međutim, pošto kućni brojevi sadašnje Ulice Mate Lovraka počinju brojem 1 od Ulice Miroslava Krleže, a Ulica Mile Budaka, kojoj se predlaže promjena naziva također počinje s brojem 1 od Krležine ulice, produžetak nije moguć zbog redoslijeda brojeva. Stoga će novi naziv ulice glasiti Ulica Mate Lovraka – odvojak – rekla je pročelnica – tajnica Grada Virovitice Mirjana Terlecky.

vijeće2

-Putem Mjesnog odbora više smo puta inicirali promjenu naziva imena ulice, s obzirom na negativne povijesne konotacije. Čim je Mjesni odbor prihvatio prijedlog i čim su građani pristali na promjenu imena, ova je odluka došla na Vijeće – rekao je gradonačelnik koji ističe kako će sve troškove oko izmjene dokumenata za građane snositi Grad Virovitica.

Odluka će stupiti na snagu objavom u Službenom vjesniku Grada Virovitice, pa će građani uskoro moći podnijeti zahtjev za nove dokumente, rekao je gradonačelnik. (www.icv.hr, www.virovitica.hr, foto: M. Lovrenc)

[g-gallery gid=”526640″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content