Iz Virovitičko-podravske županije OPG Rakošević na akciji “Kupujmo hrvatsko” u Splitu

U Splitu je 21. i 22. svibnja održana akcija “Kupujmo hrvatsko” u kojoj je sudjelovalo preko 150 sudionika. Na ovogodišnjoj akciji iz Virovitičko-podravske županije predstavio se OPG Petar Rakošević sa sokovima i čajevima od aronije.

Akciju je otvorio predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. Tom je prigodom predsjednik HGK Luka Burilović izjavio da svi trebamo biti čuvari domaće proizvodnje.

-Izdvajajući poneku kunu više za domaći proizvod postajemo čuvari domaće proizvodnje, potičemo konkurentnost, čuvamo radna mjesta i bolje sutra za generacije koje dolaze – rekao je Burilović.

Najavio je i da je u svrhu poticaja proizvodnje kvalitetnih proizvoda osigurano 7 i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava za stjecanje prava za znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” predstavlja najsnažniji simbol očuvanja vrijednosti hrvatskog gospodarstva i ove godine obilježava tradiciju od 22 godine. Inovacije proizvoda i usluga hrvatskih proizvođača nit su vodilja akcije u 2019. godini. Promocijom nositelja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, ali i svih ostalih kvalitetnih hrvatskih proizvoda, ova je akcija odigrala najznačajniju ulogu u jačanju svijesti nacije o važnosti kupovanja domaćih proizvoda. Ova akcija je jedan od najpoznatijih poticaja proizvodnje te očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, a usmjerena je i na promociju hrvatskih proizvođača koji ulažu velik trud, kreativnost i napore u svakodnevnoj borbi s tržišnim izazovima.

(HGK-ŽK Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content