Lana Marinić i Tihomir Tosino najbolji sportaši grada Orahovice u 2018. godini

Zajednica športskih udruga grada Orahovice, Grad Orahovica i Turistička zajednica grada, po prvi puta organizirali su sportski dan u gradu pod nazivom “Orahovica outdoor festival”.

U sklopu sportskog dana odigrani su 5. Memorijalni rukometni turnir “Pave Vukelić Pajo”, Tenski klub Orahovica priredio je teniski turnir, planinari hodali po stazama Papuka i Krndije, Umirovljenici u središnjem gradskom parku imali su svoje sportske igre, a odigrane su i nogometne utakmice Škole nogometa NK Papuk, a uključili su se i juniori NK Doška prijateljskim ogledom protiv Mladosti iz Čačinaca. U Sportskom danu i nogometaši Papuka odigrali su četvrtoligaški prvenstveni ogled protiv Dinama iz Predavca.

-Moram se zahvaliti Zajednici športskih udruga grada Orahovice i predsjedniku Igoru Hoziću na inicijativi ovog sportskog dana, koji se pokazao kao pun pogodak. Cilj svih nas u ovoj organizaciji je bio privući mlade sportu i zdravom načinu života i zahvaljujem se svim klubovima i udrugama koje su sudjelovale – rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Sportski dan u Orahovici završio je proglašenjem najboljih u sportu za 2018. godinu pa je tako za najboljeg sportskog djelatnika grada Orahovice 2018. godine proglašen Darijo Krmpotić, a nagradu za životno djelo u sportu grada Orahovice dobio je Slavko Hećimović. Najperspektivnija sportašica grada Orahovice 2018. godine od 6 do 10 godina je rukometašica Lea Kolar, najperspektivnija sportašica od 10 do 13 godina je nogometašica Lea Maričić, a najperspektivnija sportašica od 13 do 16 godina je rukometašica Tena Rukavina. Najperspektivniji sportaš od 6 do 10 godina je nogometaš Tin Patkoš, najperspektivniji sportaš od 10 do 13 godina je također nogometaš Damjan Okolić, najperspektivniji sportaš od 13 do 16 godina je plivač i biciklist Silvio Peštaj, a najbolji sportaš koji se natječe van grada Orahovice je Borna Katić.

Najbolja sportska momčad grada Orahovice 2018. godine je Biciklistički klub “Lood” Orahovica. Za najbolju sportašicu grada Orahovice 2018. godine izabrana je sjajna mlada plivačica, biciklistica i triatlonka Lana Marinić, a za najboljeg sportaša grada Orahovice 2018. godine izabran je rukometaš Tihomir Tosino. Nagrade izabranima uručili su gradonačelnica Ana-Marija Petin te predsjednik ZŠU grada Orahovice Igor Hozić, a svečanost je uveličao te nagrade najmlađima uručio i legendarni vratar NK Osijeka Miroslav Žitnjak.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content