LJETO STIŽE, A VAS MUČI CELULIT? Evo što je najučinkovitije za spas od “narančine kore”

Općenito poznato je da je celulit neprijatelj broj jedan većini žena. Dolaskom toplijih i sunčanijih dana, skloniji smo lepršavoj odjeći, otvorenim, kraćim haljinicama ili suknjama, a potpuni ljetni ugođaj uništit će činjenica da za plažu treba odjenuti kupaći kostim. U tom trenutku neugodnosti na naplatu dolaze sve kockice čokolade, kremasti kolači i grickalice.
Iako se celulit uglavnom nasljeđuje po majci, razvitku celulita doprinosi niz hormonalnih promjena koje donosi starenje, nepravilan način prehrane, nedovoljan unos vode te nedovoljno kretanja.

Kreme (ne) pomažu?

Celulit se razvija u nekoliko faza. U prvoj fazi koža još nije promijenjena, no pod pritiskom se mogu uočiti neravnine. U drugoj fazi celulit se već može vidjeti, a koža je hladna. Pritisnete li to područje, može ostati bijeli trag. U trećoj je fazi celulit raširen na većem području, a koža postaje bolna na dodir. Tek tada započinjemo borbu s celulitom utrljavajući anticelulitne kreme od kojih neke imaju čak i garanciju za djelotvornost.
Razočarane rezultatima, podvrgavamo se bolnim tretmanima koji najčešće uključuju intenzivne „masaže“ od kojih nerijetko nastaju modrice. Zadnjih nekoliko godina, na tržištu se pojavila inovacija zvana „Maderoterapija“ kojoj je cilj ukloniti celulit te oblikovati cijelu figuru.

Ugodni tretmani

Klasična ručna anticelulitna masaža izrazito je bolna, no masaža drvenim valjcima, ukoliko se pravilno izvodi ne bi trebala biti neugodna ni bolna. Neki stručnjaci smatraju čak da je masaža valjcima na nogama manje bolna od ručne anticelulitne masaže – a puno više učinkovitija.
Tretmanom se smanjuje nabubrenja na koži i omogućava se ravnanje „narančine kore”, odnosno površinskog celulita. Takvom vrstom masaže dopire se duboko unutar kože, čime se aktiviraju stanice iznutra. Zbog intenzivnog djelovanja vanjske sile, stanice brže vrše svoje funkcije te se tako masne stanice i celulit pod tim pritiskom prazne, a toksini odlaze prema limfnom sustavu.

Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko tretmana kod osoba koje imaju nešto brži metabolizam, dok su kod osoba sa sporijim metabolizmom potrebne 2 do 3 serije po 10 ili više tretmana. Rezultati se najbolje postižu kada se masaža radi svakog drugog dana jer tako organizam ima vremena da ‘“iščisti“ ono što se maderoterapijom “potjeralo“ prema mjestima izbacivanja. (www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content