Održan stručni skup “Kontinentalni turizam-razvojne šanse BiH” u okviru 17. Međunarodnog sajma “List” u Lukavcu

U okviru 17. Međunarodnog sajma turizma i ekologije “List” u Lukavcu (BiH), održan je i stručni skup na temu “Kontinentalni turizam – razvojne šanse BiH”.

Uvodno predavanje održao je dr. Marko Šantić, predsjednik Gospodarske/Privredne komore Federacije BiH. U izuzetnom predavanju istaknuo je sve aspekte determiniranosti turističke ponude i tražnje u BiH, kao i makro poziciju BiH, sa turističkom ponudom zemalja u okružju, apostrofirajući pri tom važnost i značaj razvijene i adekvatne prometne infrastrukture za rast turističke tražnje.

20190510 132713 Custom
foto: HGK-ŽK Virovitica

U drugom dijelu stručnog skupa, organiziran je panel, u kojem su predstavljeni sajmovi iz BiH, Hrvatske i Srbije, kao i njihova refleksija na turističku tražnju.

Viroexpo – međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici te njegov značaj za razvoj poduzetništva i turističke tražnje predstavio je Milan Vanđura, samostalni savjetnik u HGK – Županijskoj komori Virovitica i član Organizacijskog odbora sajma.

20190510 112030 Custom
foto: HGK-ŽK Virovitica

Uoči početka stručnog skupa Milanu Vanđuri, u ime organizatora sajma, predstavnici Organizacijskog odbora sajma Aziz Čačković, predsjednik i Dino Kalesić, član, uručili su Zahvalnicu za dugogodišnje promicanje međuregionalne suradnje, međukomorskih odnosa, stjecanje i jačanje prijateljstva, snažnu podršku razvoju sajamskih aktivnosti u široj regiji i za snažnu potporu i napore u očuvanju najvrednijih ljudskih vrijednosti i tradicija.

(HGK-ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content