PANEL RASPRAVA Mladi poduzetnici s područja Virovitičko-podravske županije otkrili tajne svog uspjeha

U Caffe baru Škola u Virovitici održana je četvrta Panel rasprava s mladim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije. Organizator ove rasprave je bio Savjet mladih Virovitičko-podravske županije, a cilj je, kako kažu, predstaviti mlade uspješne ljude koji su svoje vizije i ideje pretvorili u poslovni uspjeh.

– Ovo je prilika da se predstave i promoviraju, a s druge strane da mladi kojima nedostaje malo hrabrosti nakon što poslušaju njihova iskustva da se usude započeti svoj poduzetnički pothvat – rekla je predsjednica Savjeta mladih VPŽ Melita Ilakovac.

IMG 5857

Panelisti su bili vlasnici Chocolate Cafe-a Dejan Herceg i Ana Baničević, vlasnik OPG-a Tomislav Rukavina, vlasnik tvrtke HS Consulting j.d.o.o Josip Hetrih, vlasnik tvrtke Napkin d.o.o Danijel Kireta, vlasnica trgovine Dar shop Zdravka Honjek, vlasnica kozmetičkog salona Derma Intense j.d.o.o. Mateja Grgačić Pintar, te Mario Mikolaš voditelj Odjela za komercijalne djelatnosti iz Contorte grupe.

U prepunom Caffe baru Škola, uz nazočnost, između ostalih i pročelnika za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Bojana Mijoka, voditeljice Hotela Kurija Janković Sanje Sudar, poduzetnici su govorili o pokretanju i ulaganju u posao, posebice o svemu što im je bilo potrebno za početak, a sada i o proširivanju poslovanja i planovima za budućnost. Dio panelista za pokretanje posla iskoristio je mjeru samozapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje što im je dalo prijeko potreban vjetar u leđa, dok su drugi, prije mogućnosti prijave na tu mjeru, sami krenuli u borbu za osvajanje tržišta.

IMG 5879

– Važno je imati dobru ideju, ali još važnije je istražiti tržište, vidjeti čega nedostaje i gdje ima prostora za uspjeh. Jednako tako izuzetno je važna podrška obitelji i prijatelja, jer pokretanje posla zahtjeva mnogo odricanja. Naravno, ništa se ne može bez novca pa je nužno imati veću svotu novca kako bi se opremili i započeli s poslom. Ja nisam koristila mjeru samozapošljavanja, ali savjetujem svima koji planiraju pokrenuti posao da ju iskoriste jer je ona definitivno nešto što olakšava cijeli taj proces – rekla je Zdravka Honjek, vlasnica Dar shopa koji uspješno posluje tri godine. (www.icv.hr, ml; Foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content