Program osposobljavanja za poslove web dizajnera završilo 13 nezaposlenih osoba

HZZ Područni ured Virovitica kontinuirano provodi aktivnosti vezane za obrazovanja nezaposlenih osoba a s ciljem povećanja njihove zapošljivosti kroz usvajanje novih znanja i vještina traženih na tržištu rada.

Obzirom na značajne potrebe za radnom snagom u području informatike HZZ Područni ured Virovitica je u obrazovanje nezaposlenih tijekom 2019. godine uključio 50 nezaposlenih osoba i to u programe osposobljavanja/usavršavanja za poslove web dizajnera/ice, programera/ke mobilnih aplikacija – android te web – programera php aplikacija. Do kraja godine u planu je uključivanje još 15 nezaposlenih osoba u program usavršavanja za poslove programera/ke Internet aplikacija – java te 9 nezaposlenih osoba u program usavršavanja za poslove programera mobilnih aplikacija – android.

Programe obrazovanja nezaposlenim osobama organizirao je i financirao HZZ Područni ured Virovitica, a iste provodi Pučko otvoreno učilište Algebra iz Zagreba.

Budući da je 13 nezaposlenih osoba završilo program osposobljavanja za poslove web dizajnera, danas su im u prostoru Područnog ureda Virovitica svečano uručena i uvjerenja o stručnoj osposobljenosti. Nezaposlene osobe su tijekom obrazovanja usvojile potrebna znanja i vještine za obavljanje poslova web dizajnera, a koje će im uvelike povećati konkurentnost na tržištu rada. (www.icv.hr, HZZ PU Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content