SŠ “Stjepan Ivšić” Orahovica pripremila nezaboravnu večer posvećenu velikoj hrvatskoj glazbenoj legendi – Oliveru

“To je bilo ka u priči”, baš kao što kažu stihovi iz njegove pjesme, tako je uistinu bilo u orahovačkoj višenamjenskoj dvorani, u večeri koja je “starom morskom vuku” opet dala veslo života u ruke da zaplovi morem vječnosti.

Učenici i profesori orahovačke srednje škole pripremili su novu nezaboravnu večer, posvećenoj hrvatskoj glazbenoj ikoni, jednom, jedinom i neponovljivom Oliveru Dragojeviću. Bilo je tu vrhunskih recitala, glazbenih solo i drugih izvedbi, a prepuna orahovačka kino dvorana ostala je bez daha. I zato su svi izvođači itekako zaslužili da ih se spomene imenom i prezimenom, Nives Maričić otpjevala je “Trag u beskraju”, Lorien Hornung sjajno je izvela pjesmu “Galeb i ja”, Manuela Ponjavić “Poetu” te u recitalu “Ča je život vengo fantažija”. Recitale su odlično izveli i Tomislava Timek koja je interpretirala “Ako izgubim tebe”, profesor Pavo Leko “Baladu o ćaćinom satu”, zatim Maja Halgaš “Nocturno”, Ela Felendeš “Piva klapa ispo’ volta”, Marin Milak “Romancu”, Nina Šahinović dirnula je u srce također recitalnom izvedbom pjesme “Vridilo je”, Dora Paštar izvela je “Zelenu granu s tugom žuta voća”, a Krešimir Gerhard odlično je interpretirao dobro poznatu Oliverovu “Dva put sam umra”. Morana Grgić predstavila je recital pjesme “Tko sam ja da ti sudim”, Marko Margaretić “Pred tvojim vratima”, a profesorica Zorica Karan maestralno je izrecitirala “Lijepa bez duše”.

2205oliveruucast 1 Custom

Dvije posebne točke izveli su profesori Dragan Zubak i Damir Najmenik. Zubak je odlično otpjevao “Dišperadun”, a Najmenik na izvrstan način zaključio večer vječnim Oliverovom hitom “Oprosti mi pape”, uz pratnju svih izvođača večeri. Treba svakako reći da su i glazbeno sve pjesme izveli učenici i profesori škole, na gitarama profesor Davor Jeger i učenik Borna Katić, na bisernici učenik Branimir Udovčić, na klaviru učenica Ana Mikičić te na flauti učenica Margareta Tomšić.

-Oliver je vječan kao i njegove pjesme. Odlučili smo jednu večer posvetiti njemu jer znamo da je on jedan od onih koji nikad ne umiru. Hvala od srca svima koji su došli, koji su napunili orahovačku višenamjensku dvoranu. Imamo nevjerojatno nadarenu generaciju učenika u školi i s njima je predivno i uživanje raditi ovakve i sve druge priredbe. Moram svakako pohvaliti i kolege profesore koji su se uključili i odradili odličan posao – rekao je idejni začetnik ove večeri, profesor Damir Najmenik.

2205oliveruucast 7 Custom

Večer je pratila i znakovita scenografija, ispred pozornice nalazila se barka s veslom, a u pozadini na video zidu Oliver “ka i uvik gleda u more”. Pljesak na kraju govorio je sve jer dugo nije prestajao, a uživalo je i staro i mlado. Na kraju, profesor Najmenik večer je zaključio na znakovit način, riječima “Hvala vam od srca, vidimo se dogodine” što mora značiti da orahovački srednjoškolci već imaju odličnu ideju za novu spektakularnu večer.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”528978″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content