Učenici Gimnazije Petra Preradovića Virovitica posjetili Kuću Europe u Zagrebu

U ponedjeljak, 13. svibnja Informacijski centar Europe Direct Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj organizirao je posjet učenika Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Kući Europe u Zagrebu.

Na samom početku posjete, učenicima je Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, održao zanimljivo predavanje o Budućnosti Europe. Tijekom predavanja osvrnuo se na napredak Europske unije tijekom povijesti te koje je dobrobiti Europska unija donijela Hrvatskoj.

normal 1557831963 1 Custom
foto: europedirect-vpz.eu

Naglasio je kako Europska unija za mlade nudi niz programa koji im omogućavaju da proširuju svoje znanje i stječu potrebno iskustvo za daljnji profesionalni razvoj od Erasmus-a +, Garancije za mlade pa sve do Europskih snaga solidarnosti. Također je bilo riječi i o važnosti predstojećih izbora za Europski parlament 2019. Osoblje EDIC-a Virovitica održalo je zanimljivo predavanje o Mjerama i politika EU-a o zapošljavanju i obrazovanju mladih (o Erasmus+, Moj prvi posao preko EURES-a, Europskim snagama solidarnosti, DiscoverEU, kampanji EUandME).

capture2 Custom
foto: europedirect-vpz.eu

Na samom kraju posjete, Sanja Viduka Balen iz Centra za profesionalno usmjeravanje održala je predavanje za učenike na temu “Karijera po mojoj mjeri u RH i EU”. Cilj predavanja je informirati učenike o mogućnosti obrazovanja u Hrvatskoj i izvan nje (u bilo kojoj članici Europske unije) te o mogućnostima koje imaju kao mlade osobe ukoliko se odluče na studiranje u bilo kojoj državi članici.

(europedirect-vpz.eu)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content