UPALJEN METEOALARM Stižu nam grmljavinski pljuskovi, a moguća je i tuča velikog zrna

I danas će nam pljuskovi lokalno i izraženiji praviti društvo u poslijepodnevnim satima. Naime danas do kraja dana ciklona nad Ligurskim morem i sekundarna nad sjevernim Jadranom polako će se popunjavati i premještati na jugoistok.

Meteoalarm prvog stupnja (žuta boja) danas je proglašen za područje Virovitičko-podravske županije. Upozorenje se odnosi na mjestimice izraženije pljuskovi, osobito u zapadnoj Slavoniji. Mjestimice obilniju količinu kiše 20-40 mm, vjerojatnost grmljavine 60 posto. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni.

ESTOFEX (European Storm Forecast Experiment) nas je također svrstao u prvi stupanj upozorenja na opasne vremenske prilike. Upozorenje se odnosi na izraženije pljuskove te mogućnost tuče lokalno i velikog zrna.

Danas „vozimo“ do 22°C, a sutra očekujemo pad temperature zraka za cca 5 do 7°C. Vikend pred nama i dalje ne donosi potpunu stabilizaciju vremena. Zadržat će se promjenjivo i nestabilno vrijeme, tako da dugotrajne stabilizacije vremena na vidiku nema. Tjedan pred nama donosi nam nastavak ranoproljetnog promjenjivog i nestabilnog vremena. Postupno toplije, ali i sparnije. (www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content