Deset žena zaposleno u projektu “Zaželi – Pomoć u zajednici” na području općine Zdenci

U muzejsko-galerijskom prostoru održana je početna konferencija projekta “Zaželi – Pomoć u zajednici” kojeg provodi Općina Zdenci. Početnoj konferenciji nazočilo je 10 žena koje su zaposlene putem ovog projekta, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, direktorica obrta za konzultantske usluge Sintagma Senka Vranić, inače zadužene za provedbu ovog projekta te predstavnice Centra za socijalnu skrb Slatina.

1606zazeli 3 Custom

Projekt je financiran u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a ukupna mu je vrijednost 1.767.793 kuna. Razdoblje provedbe je od 14. prosinca 2018. do 14. lipnja 2021. godine, a kroz projekt će 10 zaposlenih žena brinuti o 48 starijih i nemoćnih osoba s područja općine.

U uvodu konferencije Senka Vranić upoznala je zaposlenice s temeljnim odredbama projekta.

-Pravila ovog projekta su striktno propisana i moraju se poštivati. U sklopu projekta sadržano je niz aktivnosti koje moraju biti provedene kroz 30 mjeseci, a njegov osnovni cilj je pomoći zapošljavanju žena na ruralnim područjima te pomoći starijim i nemoćnima, potrebitim osobama u osiguranju osnovnih uvjeta života i socijalizacije – rekla je između ostalog Vranić.

Načelnik općine Tomislav Durmić naglasio je kako je cilj projekta uključivanje žena u nepovoljnom položaju s nižom razinom obrazovanja na tržište rada kroz zapošljavanja u lokalnoj zajednici.

1606zazeli 1 Custom

-Želja je osnaživanja i unaprjeđivanja njihovog radnog potencijala i smanjenja rizika od siromaštva. Isto tako osposobljavanjem i obrazovanjem koje zaposlenice moraju proći za ovaj projekt steći će uvjete za nova buduća zaposlenja u sličnim projektima – rekao je Durmić te naglasio kako su partneri na projektu Centar za socijalnu skrb Slatina i HZZ Virovitica.

-Temeljem ostvarenog partnerstva i suradnje na projektu dodatno su osnaženi mnogi relevantni dionici na području socijalne skrbi, zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala što će rezultirati daljnjim zajedničkim promišljanjem i akcijskim djelovanjem te omogućiti multipliciranje rezultata projekta kako na lokalnoj i regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini – nastavio je Durmić istaknuvši kako će razmjena iskustava, dobri rezultati i primjeri dobre prakse na ovom projektu biti odličan pokretač motivacije za pokretanje novih ovakvih i sličnih programa s istim ciljem.

1606zazeli 2 Custom

-Od srca svim zaposlenicama i koordinatorici želim puno sreće u poslu, a naravno kako ja osobno, tako i svi djelatnici općinske uprave na raspolaganju su za svu potrebnu pomoć. Dugo smo očekivali ovaj projekt i evo sada sam siguran da će sve teći prema planu -zaključio je Durmić. Koordinatorica projekta bit će Sanja Žužić.

-Riječ je o ženama koje poznajem i sigurna sam da neće biti nikakvih problema u radu. S moje strane će imati svaku moguću potporu, zadužena sam sa rješavanje svih eventualnih problema – rekla je Žužić te potom uručila zaposlenicama potrebnu opremu za provođenje posla, u koju su uključeni bicikli, kišobran, kabanica, ruksak te majica s logom projekta.

IMG 20190619 083706

Bez naslova 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content