Pitomačko reciklažno dvorište prošlo tehnički pregled, uskoro stiže Uporabna dozvola

Prošlog tjedna je obavljen je tehnički pregled na reciklažnom dvorištu u Kladarama, prvom izgrađenom u Virovitičko-podravskoj županiji. Nakon pregleda predočene dokumentacije i izvedenih radova, utvrđeno je da su radovi izvedeni u skladu sa aktima o gradnji i projektnom dokumentacijom te je Općini Pitomača odobreno izdavanje Uporabne dozvole. Što znači da će mještani općine Pitomača uskoro moći efikasno razdvajati i zbrinjavati otpad.

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 4,2 milijuna kuna, koji se sufinancira sredstvima Europske unije. Osim sredstava EU, u izgradnji je sudjelovalo i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Cilj projekta je da se izgradnjom reciklažnog dvorišta doprinese povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Ono će omogućiti građanima da mogu tijekom cijele godine, radnim danima i subotom besplatno odložiti „zeleni“ i ostale vrste otpada, kao što su papir, otpadne gume, elektronički otpad, staklo, plastiku, metal, aluminijske i željezne limenke, u zasebne kontejnere čime će se smanjiti prosječni troškovi sakupljanja glomaznog otpada i uvesti nadzor nad sakupljenim otpadom. Upravo takav način prikupljanja otpada je preduvjet za efikasnije recikliranje i uporabu. (www.icv.hr, pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content