Pogledajte kako je bilo na 23. županijskom vatrogasnom natjecanju mladeži i pomlatka u Suhopolju

blank

Na zelenoj travi nogometnog stadiona Park u Suhopolju, jučer (nedjelja) je održano 23. županijsko vatrogasno natjecanje mladeži i pomlatka.

Ovo natjecanje, ujedno je i kvalifikacijsko natjecanje za državno natjecanje, a organizirala ga je Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije te domaćin, DVD Suhopolje. Na samom početku natjecanja uz himnu Domovini i Vatrogasnu himnu, odana je počast svim tragično preminulim vatrogascima te dodijeljena diploma Mihaelu Đurđeviću, mladom vatrogascu koji je svojom brzom intervencijom na vrijeme obavijestio vatrogasce te na taj način pomogao da se spriječi katastrofalan požar.

blank

Natjecanje mladeži i pomlatka bilo je još posebnije time što je Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije dobila maskotu Virka, vatrogasnog dabra koji će, od sada, pratiti vatrogasce na njihovim putovanjima. Zanimljivo je svakako što su upravo mladi vatrogasci uz pomoć načelnika Općine Suhopolje, Sinišu Horvata, izvlačenjem imena, odabrali ime za vatrogasnog dabra.

-Na ovom natjecanju djece i mladeži nastupilo je 52 vatrogasna odjeljenja sa ukupno 520 natjecatelja, tehničkog osoblja, sudaca što broji sveukupno 600 vatrogasaca. Osobito mi je veselje predstaviti danas i vatrogasnog dabra Virka, maskotu kojoj su sama djeca dala ime, koji će pratiti rad Vatrogasne zajednice – istaknula je Mateja Fras Venus, zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

blank

Natjecanje vatrogasaca pratio je i župan virovitičko-podravski, Igor Andrović.

-Lijepo je vidjeti čak 52 ekipe i preko 500 djece iz županije. Osobito sam, ja kao župan izuzetno ponosan na ovo natjecanje, a mislim da mi se pridružuje i načelnik općine te cijelo Suhopolje. Bitno je da se radi s vatrogasnom mladeži te da upravo oni sudjeluju na natjecanjima kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini. Nadam se da će barem dio ovih mladih ljudi koji su danas ovdje, danas-sutra biti i u operativnom vatrogastvu u svojim vatrogasnim društvima – istaknuo je I. Andrović.

Ponos nije mogao sakriti ni načelnik općine Suhopolje, Siniša Horvat.

–Nakon mnogo godina imamo čast ugostiti mališane s područja Virovitičko-podravske županije na ovom županijskom vatrogasnom natjecanju. Lijepo je vidjeti da je mladež i dalje zainteresirana za vatrogastvo, da se promiče ta humana struka, taj poziv – istaknuo je načelnik te dodao kako je ponosan što je baš Suhopolju pripala čast ugostiti natjecatelje.

blank

–Ovom prilikom želim zahvaliti Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije koja nam je povjerila organiziranje natjecanja te ekipi iz DVD-a Suhopolje koji su proteklih dana nesebično odvajali svoje vrijeme kako bi ovo natjecanje bilo na zavidnoj razini – dodao je načelnik.

-Drago mi je vidjeti interes za vatrogastvo kod ovako mladih ljudi. Najviše od svega bih želio da se ovoj djeci nikada ne zatrebaju vještine gašenja požara te da se nikada ne susretnu s otvorenim plamenom. Veseli me vidjeti toliki entuzijazam kod djece pa im stoga želim da najbolji pobjedi – istaknuo je Davor Hock, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Suhopolje zahvalivši se pritom Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije, na čelu s zapovjednicom Matejom Fras Venus, županu Igoru Androviću, načelniku općine Suhopolje Siniši Horvatu te ponajviše vatrogascima DVD-a Suhopolje na odličnoj provedbi i organizaciji natjecanja.

blank

Natjecanje je održano za dvije dobne skupine, djecu od 6-12 godina te na mladež, od 12-16 godina. Obje dobne skupine, podijeljene su potom na muške i ženske.

U kategoriji djece od 6-12 godina za djevojčice najbolja je bila Slatina, a za dječake je pobjedu odnijela Turnašica. U kategoriji djece od 12-16 godina, prvo mjesto osvojile su djevojke iz Vukosavljevice, i mladići iz Turnašice.

KATEGORIJA DJECA 6-12 GODINA

DJEVOJČICE:

1. Slatina
2. Bakić
3. Pitomača

DJEČACI:

1. Turnašica
2. Crnac
3. Donji Meljani

KATEGORIJA MLADEŽ 12-16 GODINA

ŽENE:

1. Vukosavljevica
2. Virovitica
3. Starogradački Marof

MUŠKARCI:

1. Turnašica
2. Vukosavljevica
3. Donji Meljani

(www.icv.hr, lmh, foto: L. Martinko Hock i Ž. Bičanić)

[g-gallery gid=”535226″]