SLUČAJ S. PALM Istražujemo smrt mladog virovitičkog pročelnika: Što je prava istina?

Istražiti smrt mladog pročelnika Grada Virovitice Siniše Palma jedna je od važnijih zadaća svih medija u Hrvatskoj kojoj su se detaljno posvetili posljednjih desetak dana, otkako je Sinišino beživotno tijelo pronađeno u blizini Virovitice u ponedjeljak i otkako ga se, od istog dana, povezuje sa štetom nastalom za gradski proračun, a koja se prema neslužbenim informacijama kreće u milijunima kuna.

Siniša Palm bio je pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice, a jedno vrijeme i direktor Informativnog centra Virovitica. Službene informacije potvrđuju da si je oduzeo život.

Već te dvije rečenice objašnjavaju moralnu dvojbu u kojoj su se našli novinari naše medijske kuće u okviru koje djeluju čak tri medijske platforme: županijski Radio Virovitica, portal www.icv.hr i lokalni tjednik Virovitički list.

O samoubojstvima se inače ne piše – iz niza razloga koji su i profesionalno, ali i društveno opravdani pa mediji ovaj slučaj istražuju isključivo zbog interesa javnosti i niza zanimljivih pitanja koja se danomice otvaraju, a koja su vezana za cijeli „slučaj Siniše Palma“.

Bio je to prvi razlog zbog kojeg smo i sami krenuli u istragu okolnosti cijelog slučaja, ali i svega što se dogodilo nakon ponedjeljka i pronalaska tijela S. Palma.

Drugu smo dvojbu također morali otkloniti – koliko smo kao osobe koje su ga i profesionalno i osobno poznavale, budući da nam je jedno vrijeme bio direktor i odgovorna osoba, u sukobu interesa kao novinari i predstavnici struke i koliko će sve što napravimo biti vjerodostojno u očima javnosti.

Iz dubokog poštovanja prema članovima obitelji, prijateljima, suradnicima i svim osobama koje su ga poznavale, poštujući istragu koja je u tijeku i koja sve zanima, postavili smo prvo i glavno pitanje: pisati ili ne?

No već na prvom koraku, u suradnji s njemu najbližim suradnicima, došli smo do odgovora – svi žele znati istinu. Tada smo konzultirali stručnjake iz novinarske struke i objasnili što sve planiramo istražiti, a s jednim ciljem – prikazati cijelu istinu.

I tada smo krenuli s istraživanjem.

Odlučili smo se maksimalno posvetiti svojim izvorima i s pričom izaći u nastavcima tek onda kada iz više neovisnih izvora dobijemo točne podatke i kada u njih, bez spekulacija, i sami budemo uvjereni i kada nam ih potvrde službene institucije.

U priči o Siniši Palmu otkrivaju se mnogobrojni, gotovo nevjerojatni detalji. Kako bismo pokrili sva bitna pitanja i poglavlja te tragične priče, donosimo je u nastavcima.

Prvi je vezan za pitanje – je li se S. Palm doista ubio i što kažu stručnjaci s kojima smo kontaktirali.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content