Svečano obilježena 27. obljetnica ZUiČ HVIDR-a VPŽ i proslavljeno 2. mjesto na SŠNIDOR-u

Polaganjem upaljenih lampiona uz spomen-ploču poginulim hrvatskim braniteljima kod Zdenca života u središtu Sopja, započelo je obilježavanje 27. obljetnice osnutka i rada Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima, između ostalih, odali su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš te član Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Nenad Križić.

Svečano obilježavanje 27. obljetnice ZUiČ HVIDR-a VPŽ nastavilo se u sopjanskom Mjesnom domu gdje je nazočne, poslije intoniranja Lijepe naše te odavanja počasti poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima minutom tišine, pozdravio Mato Bubaš.

61536151 2346876505555694 8441591210484695040 n 1 Custom

– Dragi prijatelji, suborci, hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata, dragi gosti, osim što smo se sastali kako bi obilježili 27. obljetnicu, danas ćemo ujedno proslaviti i osvojeno drugo mjesto na 24. Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskoga rata održanom u Vukovaru. Podijeliti ćemo prigodna priznanja svima vama koji ste zaslužni za taj veliki i značajan rezultat, vama koji ste se natjecali, i vama koji ste na druge načine potpomogli kako bi do tog rezultata došlo. Osvojeno drugo mjesto veliko je priznanje samim time što dolazimo iz jedne male županije, za razliku, recimo, HVIDR-e Grada Zagreba koji je osvojio prvo mjesto, a koji ima puno više, nažalost, vojnih invalida i lakše im je napraviti selekciju. Veliko je priznanje i time što smo treći puta za redom drugi, a što samo po sebi govori da odlično radimo i trudimo se iz natjecanja u natjecanje biti što bolji, nadam se da ćemo na sljedećem 25. SŠNIDOR-u, ako ne budemo prvi, onda ozbiljno ”zapuhati” zagrebačkoj HVIDR-i za vrat. Svima vama još jednom čestitam na osvojenom drugom mjestu, a svim članovima HVIDR-e čestitam 27. obljetnicu – rekao je, između ostalog, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ M. Bubaš te se zahvalio na svoj dosadašnjoj pomoći i potpori načelnicima općina s područja VPŽ, kao i Županiji i županu Igoru Androviću.

IMG 4051 Custom

Prethodnik sadašnjem predsjedniku Bubašu na mjestu prvog čovjeka ZUiČ HVIDR-a VPŽ, Nenad Križić u svom se obraćanju prisjetio dana kada se je tek kretalo na SŠNIDOR, prisjetio se svih teškoća s kojima su se on, kao tadašnji predsjednik, kao i svi natjecatelji tada susretali. Zahvalio se svima koji su kroz sva ta natjecanja, kao i ovo 24., postizali zavidne rezultate. Nije zaboravio niti medije koji sve ove godine prate rad županijske HVIDR-e, jer bez prenošenja tih događanja javnosti kao da se ništa nije dogodilo. Također, zahvalio se svima koji su sve ove godine pružali nesebičnu pomoć u radu ZUiČ HVIDR-a VPŽ.

Čestitke na ostvarenim rezultatima, kao i čestitku povodom 27. obljetnice ZUiČ HVIDR-a VPŽ, uputili su i načelnik Općine Sopje Berislav Androš i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

IMG 4071 Custom

– Svima vama čestitam 27. obljetnicu te osvojeno drugo mjesto na natjecanju u Vukovaru. Općina Sopje uvijek je podupirala rad udruga, a posebno rad udruga proisteklih iz Domovinskog rata, i s tim ćemo nastaviti. Iskoristio bih ovu priliku i pozvao vas sve ponovo kod nas u Sopje na dan oslobađanja karaula iz ruku tzv. JNA, koji ćemo i ove godine svečano obilježiti – istaknuo je B. Androš.

– Drago mi je što sam danas ovdje s vama i da vas sve mogu pozdraviti u svoje osobno ime i u ime Virovitičko-podravske županije, i naravno, prije svega, čestitati vam 27. obljetnicu, a svima vama koji ste se osvojili srebro i ovaj lijepi pehar donijeli u našu županiju upućujem najiskrenije čestitke. Suradnja Županije i županijske HVIDR-e je odlična, kao što su odlični i vaši rezultati zbog kojih je naša županija poznata u cijeloj Hrvatskoj. Iskreno se nadam da će se takva suradnja nastaviti i da će vaši rezultati biti isto tako dobri. Što se tiče potpore Županije, mi smo ove godine povećali ukupan iznos financijske potpore za udruge proistekle iz Domovinskog rata, a nadam se da ćemo, iz godine u godinu, taj iznos još povećati – naglasio je župan Andrović te rekao kako su već dogovorene pomoći boćarima i kuglačima kroz nabavku potrebitih rekvizita.

IMG 4085 Custom

Za osvojeno drugo mjesto na 24. SŠNIDOR-u održanom ove godine u Vukovaru, natjecateljima te pripadnicima logističke potpore, kao i ostalim zaslužnima za ostvaren rezultat, uručena su priznanja u obliku male replike velikog osvojenog pehara. Priznanja za pomoć u radu ZUiČ HVIDR-a VPŽ uručena su i virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću, predsjedniku Županijske skupštine VPŽ Miranu Janečiću, načelniku PP Slatina Krunoslavu Sertiću, načelniku Općine Sopje Berislavu Androšu i predsjednicima udruga HVIDR-a Vrovitica, Slatina i Orahovica, dok će ostalim zaslužnim načelnicima općina ista biti uručena naknadno. Posebno priznanje, kao zahvalu za dosadašnji rad na mjestu predsjednika ZUiČ HVIDR-a VPŽ, uručeno je Nenadu Križiću.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”531059″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content