U Kuriji Janković održana Skupština Društva psihologa VPŽ, nova-stara predsjednica Jasna Per-Kožnjak

U Kuriji Janković u Kapela Dvoru, održana je Skupština Društva psihologa Virovitičko-podravske županije.

Na Dnevnom redu, uz izbor radnog predsjedništva, predsjednica Društva Jasna Per-Kožnjak podnijela je Izvješće o radu Društva u proteklom mandatu te Financijsko izvješće.

-U protekloj, 2018. godini, posebno se ističe proslava 20 godina postojanja našeg Društva koju smo, kroz nekoliko dana, proslavili u Gradskoj knjižnici Virovitica. Upriličili smo “Psihodomjenak” na kojem su psiholozi, članovi Društva predstavili građanima područja kojima se bave, a građani su mogli razgovarati sa svakim od psihologa o ciljanoj tematici. Uživali smo također u koncertu rock grupe Hysteria te na taj način zatvorili 12. Tjedan psihologije. Također važno je spomenuti sva gostovanja na kojima smo bili, na kojima smo prikazali naša istraživanja te zajedništvo koje se, na moju radost, rađa među članovima Društva, ali i građana Virovitice – osvrnula se na uspjehe u 2018. godini, predsjednica Per-Kožnjak te dodala kako Društvo u 2019. godini očekuje sudjelovanje u organizaciji Konferencije Hrvatskih psihologa, koja će se ove godine održati u Osijeku, a na kojoj će počasni predsjednik biti njihov član, profesor Vladimir Kolesarić.

IMG 20190618 171646 Custom

– U planu je prigodna monografija u kojoj će biti sažeto naših 20 godina djelovanja, a nju ćemo predstaviti upravo na Konferenciji – ponosno je istaknula predsjednica Per-Kožnjak.

Sljedeća točka Dnevnog reda bilo je Izvješće Nadzornog odbora te donošenje Oduke o razrješenju Upravnog i Nadzornog odbora. Sedma točka Dnevnog reda bio je izbor novog rukovodstva, na kojemu je odlučeno kako će službu predsjednice Društva obavljati trenutačna predsjednica, J. Per-Kožnjak, za dopredsjednicu je izabrana Sanja Milković-Šipek, za drugog dopredsjednika Vladimir Kolesarić, a funkciju tajnice, po novom će obavljati Dragana Jandrić.

Po završetku Izborne skupštine, uslijedilo je predavanje doc. dr. sc. Andree Vranić pod nazivom “Osnaživanje kognitivnih sposobnosti u starijoj dobi”.

IMG 20190618 172541 Custom

-Tema današnjeg predavanja je osnaživanje kognitivnih sposobnosti kod starijih osoba. Osnaživati kognitivne sposobnosti znači razvijati pamćenje, pažnju, razmišljanje te rješavanje problema. Docentica Vranić ukratko je prikazala koje sve vrste kognitivnog treninga postoje, kako se nazivaju, čime se one sadržajno bave, odnosno što se njima postiže te najnovija istraživanja koja su rađena u Hrvatskoj među starijom populacijom, u koju ulaze korisnici domova za starije osobe, gerontološki centri ili pak osobe koje samostalno žive u svojim kućanstvima – istaknula je A. Vranić, docentica Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zgrebu.

(www.icv.hr, lmh, foto: L. Martinko Hock)

[g-gallery gid=”535639″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content