SNIMAJU LI NOVE KAMERE? Evo koliko je do sad kazni napisano zahvaljujući ovim modernim uređajima

U Virovitičko-podravskoj županiji u lipnju je postavljeno deset kućišta u koja su smještene nove kamere o kojima svi u posljednje vrijeme pričaju. U spomenutim kućištima izmjenjuje se pet kamera za nadzor prometa u našoj županiji. No, kako doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske, kamere su još u testnoj fazi pa još uvijek nitko nije dobio “čestitku” zahvaljujući ovim modernim uređajima. Ipak, oprezno jer uskoro će ih pustiti u rad, a nemojte zaboraviti niti na patrole koje i dalje “vrebaju”.

Riječ je o kamerama koje imaju mogućnost snimanja brzine šest vozila koja se istodobno nalaze u zoni nadzora, a brzina koju “love” ide od 30 do 250 kilometara na sat. Snimaju u najmanje dva vozna traka i u oba smjera. Ormarići u koje se pohranjuju kamere, a koji se najčešće montiraju na stupove javne rasvjete, otporni su na metke, trpe iznimno niske i iznimno visoke temperature, a u sebi imaju računalni sustav spojen na MUP-ovu bazu.

Iako su fiksni uređaji za mjerenje brzine nabavljeni prije svega radi nadzora brzine kretanja vozila, moći će se koristiti za sankcioniranje i nekih drugih prekršaja, poput korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te nevezanja sigurnosnim pojasom. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content