Valentina Polić, „školska sestra“ iz Tehničke škole Virovitica prva je doula u Virovitičko-podravskoj županiji

Pojam doula odnedavno se sve češće može čuti, no još uvijek ne znaju svi što on točno podrazumijeva. Ukratko, riječ je profesionalki koja pruža podršku ženi u porodu, ali i tijekom te nakon trudnoće. Doula trudnicu vodi kroz emotivni proces transformacije u majku.

Prvu doulu nedavno je dobila i naša županija, a riječ je o Valentini Polić, prvostupnici sestrinstva zaposlenoj u Tehničkoj školi Virovitica. Valentina je „školska sestra“ koja mlade generacije medicinskih sestara i tehničara podučava zdravstvenoj njezi majke, kao i zdravstvenoj njezi bolesnoga djeteta.

– Sa svojim učenicima gotovo svakodnevno dolazim na odjel rodilišta gdje smo uvijek jako lijepo primljeni. Odlično surađujem s rodilištem još od svoje 15. godine kada sam počela dolaziti kao primaljska učenica, kaže Valentina koja je danas majka dvjema curicama te je ohrabrena upravo svojim iskustvom i svojom ljubavlju prema trudnicama i rodiljama odlučila postati doula, profesionalka koja pruža kontinuiranu emocionalnu, fizičku i informativnu potporu majci prije, tijekom i netom nakon poroda.

IMG 20190616 WA0000Inače, nakon što je postala prvostupnica sestrinstva, Valentina je stažirala u Općoj bolnici Virovitica s pojačanim naglaskom na rodilište.

– Nakon završenog staža radila sam u patronažnoj djelatnosti obilazeći kronične bolesnike i ono što je mene posebno veselilo, trudnice, majke i njihove prinove. Upravo zato me ovaj certifikat čini izuzetno sretnom i ponosnom, zaključuje prva certificirana doula u Virovitičko-podravskoj županiji poručujući budućim majkama da ne moraju biti same. (virovitica.hr, vp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content