Antonija Mudrovčić i Lana sudjelovale na Virovitičkom konjičkom maratonu: Ljubav prema konju neraskidiva je veza za cijeli život

Dio današnjeg (nedjelja) Virovitičkog konjičkog maratona koji se održao povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti bila je i Antonija Mudrovčić. Ona nam je otkrila što znači voljeti konja i živjeti za jahanje.

– Konji su moja ljubav od kada znam za sebe. Uz njih sam od pete godine, a jašem ih već 12 godina. Moj prvi konj je bio Sokol, njega sam jahala do četvrtoga razreda, no uskoro sam poželjela uzjahati većega pa sam dobila Lanu, kobilu koju trenutno jašem – rekla nam je Antonija te dodala kako se za njih izuzetno vezala.

– Brinuti se za konja nije teško, no potrebno je dosta ljubavi kako bi se čovjek upoznao s konjem, zavolio ga, a onda i da bi konj znao da si ti njegov prijatelj – otkriva nam Antonija te dodaje kako konju čovjek uvijek mora biti primarno gazda, a onda i prijatelj. Prijateljstvo je to koje se gradi godinama, kaže nam Antonija, jednako kao i kod ljudi, pa se tako darovi kao što su jabuke i mrkve uvijek slasno jedu. (www.icv.hr, lmh)

MT8 8163

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content