KNJIGA, PIJESAK I SMIJEH Otvorena još jedna Suhopoljska KUL. plaža: I ove godine Udruga KrEdA pripremila brojne aktivnosti

Središte Suhopolja je ovog vikenda po četvrti put postalo plaža. Suhopoljska Kulturna udruga KrEdA ponovno je spojila sunce, pijesak i knjigu te pripremila pregršt izvrsnih edukativnih i zabavnih aktivnosti. Ovogodišnja KUL. plaža trajat će tri dana, do ponedjeljka 26. kolovoza, a organizirana je u suradnji s Turističkom zajednicom općine Suhopolje i Školskom knjigom kao i uz pomoć Javnog poziva za potpore regionalnim i lokalnim događanjima na području Virovitičko-podravske županije od strane Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije i Hrvatske turističke zajednice putem kojeg su omogućena potrebna financijska sredstva.

Ovo je nešto drugačija plaža, bez mora, no s puno knjiga koje možete prelistati i pročitati. Na vama je samo da se udobno se smjestite i zaplovite maštovitim svijetom knjiga, a to su danas (subota) učinili mnogi.

IMG 20190824 180432 Medium

– Plaža mi je uvijek asocijacija na čitanje, a ova ideja je prekrasna jer se ta cijela atmosfera preselila na kontinent. Svake godine volim doći jer ima bezbroj predivnih knjiga koje se mogu prelistati – rekla je psihologinja Sandra Matošina Borbaš, koja je osim uživanja u knjigama, na KUL. plaži održala edukativno druženje za roditelje o ulozi očeva u odgoju i razvoju djeteta.

Upravo su očevi bili svojevrsna tema prvog dana ove manifestacije pa je tako otvorena i izložba plakata projekta “I tata je važan” kojeg provodi Udruga Dokkica iz Osijeka. Prema riječima predsjednice Udruge, Ines Novak, plakati su nastali kao ideja da potaknu društvo na to da otac itekako mora biti uključen u odgoj djece, jer su djeca u čijem odgoju ravnopravno sudjeluju i majka i otac, sretnija i zdravija.

IMG 20190824 173256 Medium

U sklopu prvog dana održana je i kreativna radionica izrade hladnog porculana te su svi mogli uživati u lubenicama koje je osigurala Turistička zajednica općine Suhopolje, no kao i prethodnih godina najmlađima je najveća atrakcija bio upravo pijesak. Uz izvrsne knjige, kantice, lopatice i kamioni neizostavan su dio KrEdA-inih KUL. plaža.

Ako još niste posjetili Suhopoljsku KUL. plažu, ali i ako jeste, ne propustite posjetiti i druga dva dana održavanja ove manifestacije, jer prema riječima predsjednice Udruge KrEdA Natalije Kožić Lukačević i ove su godine pripremili niz zabavnih, edukativnih, sportskih i glazbenih aktivnosti u kojima mogu sudjelovati i mali i veliki. Što vas sve očekuje pogledajte OVDJE. (www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”546502″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content