LAVICE NASTUPILE NA JAKOM TURNIRU U ŠTAJERSKOJ Četiri poraza u igri s rukometnim velikanima

Štajerski rukometni savez već 22. godinu organizira Dane rukometa. Tim povodom odigravaju se jaki ženski i muški seniorski turniri. Ove godine turniri su se odigrali u sportskim dvoranama u Grazu i Trofaiachu.

Na ženskom turniru, koji se prvog dana igrao u Trofaiachu, a drugog u Grazu, sudjelovao je novi hrvatski prvoligaš rukometašice 1234 Virovitice. To im je bila odlična prilika da steknu igračko iskustvo u susretima s puno jačim ekipama.

Prvog dana virovitičke Lavice su odigrale odličnu utakmicu s austrijskom prvoligašem HiB-om iz Graza, koji će ove godine igrati u Challenge cupu. Ekipe su se izmjenjivale u prednosti i rezultat je bio neizvjestan do posljednjeg trenutka. Na kraju je ekipa iz glavnog grada Štajerske pobijedila 21:20.

IMG 2191 Custom

U drugoj utakmici suparnice su bile trećeplasirana ekipa slovenske lige „Z dežele“ iz Celja. Na samom početku Slovenke koriste nekoliko pogrešaka Virovitičanki i odlaze na nedostižnu prednost. Strateg Virovitičanki Vladimir Gašparac u drugom dijelu uveo je na teren većinu igračica, koje su mu bile na raspolaganju pa je na kraju rezultat bio 24:12 za Slovenke.

Drugog dana ženski turnir se preselio u Graz. Virovitičane su u prvo nesretno izgubile od Trofaiacha 17:18. Tijekom cijelog susreta Lavice su bile blizu pobjede, ali do nje na kraju nisu došle.

Posljednju utakmicu ženskog dijela turnira odigrale su rukometašice 1234 Virovitice s višestrukim europskim prvakinjama i najboljom austrijskom ekipom svih vremena bečkim Hypom.

IMG 2102 Custom

Virovitičanke su u susret ušle impresionirano. Bečanke to koriste i vode 3:0. Lavice se bude iz sna i uspijevaju izjednačiti na 3:3. Do odmora Hypo vodi 10:6. U drugom dijelu Virovitičanke igraju s mlađom postavom te Hypo dolazi od uvjerljive pobjede 20:9.

Nekompletne Virovitičanke su u izuzetno jakoj konkurenciji vidjele svoje trenutne mogućnosti. U sastavu nisu bile Tena Mioč, Ivana Kirin i Nikolina Jezerčić.

Kompletiranjem sastava i daljnjim treninzima Lavice će sigurno ući u puno bolju formu. Za 1234 Viroviticu su igrale. Devald (11+2), Iva Biuk (9+0), Majkovčan (8+1), Maja Biuk , Hudoletnjak 29 (4), Deskar 16(4), Zupčić 4(1), Bardić 1, Hrvoić 5, Veršec, Blažev 1, Lukačević 2, Medved i Dujmović. (www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”545805″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content