Ministrica Vesna Bedeković okupila ravnatelje centara za socijalnu skrb: Ponudila im suradnju i podršku u rješavanju problema

Na osobnu inicijativu ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković u utorak u prostorijama Ministarstva, održan je prvi u nizu, radni sastanak s ravnateljima centara za socijalnu skrb i voditeljima njihovih podružnica. Ministrica Bedeković okupila je ravnatelje temeljnih ustanova u sustavu socijalne skrbi kako bi ih pobliže upoznala, saslušala njihove potrebe, ali i utvrdila odgovornosti čelnika te najavila aktivnosti koje će u kontinuitetu provoditi Ministarstvo kako bi se unaprijedio položaj socijalnih radnika i ostalih stručnih radnika u sustavu socijalne skrbi.

Na sastanku su uz ministricu sudjelovali i državna tajnica Marija Pletikosa, pomoćnica ministrice dr. sc. Maja Vučinić-Knežević, savjetnica ministrice Zvjezdana Bogdanović te načelnica Sektora za koordinaciju politiku i unaprjeđenje stručnog rada centara za socijalnu skrb Tatjana Katkić Stanić, kao i predstavnici nadležnih službi koji pružaju stručnu podršku centrima za socijalnu skrb.

sastanak 7
Foto: mdomsp.gov.hr

Ponudivši suradnju i podršku u rješavanju problema s kojima se centri za socijalnu skrb svakodnevno susreću, ministrica Bedeković istaknula je važnost otvorene, sveobuhvatne i pravovremene komunikacije sa zajedničkim ciljem osnaživanja sustava i njegovih djelatnika.

– Centri za socijalnu skrb ključne su institucije u lokalnim zajednicama kao nositelji međuresorne suradnje i koordinacije s drugim sustavima i institucijama kojima je cilj unaprjeđenje kvalitete skrbi za korisnike o kojima skrbe iz dana u dan – kazala je ministrica.

Do zadanog datuma 30. rujna 2019. godine svi centri trebaju osigurati zaštitu detektorima metala te proširenje ovlasti zaštitara. Ministarstvo će pratiti i provjeriti postupanja prema dostavljenoj uputi o osiguranju tehničke i fizičke zaštite zaposlenika te im pružiti daljnju podršku u realizaciji, dodala je te najavila ostvarivanje statusa službene osobe za socijalne radnike, ali i za sve druge stručne radnike u sustavu.

Nakon konstruktivne rasprave ministrica je zahvalila na dolasku svim ravnateljima te naglasila važnost i nužnost njegovanja partnerskog odnosa i međusobnog povjerenja Ministarstva i centara za socijalnu skrb. (mdomsp.gov.hr)

sastanak 1
Foto: mdomsp.gov.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content