Na 8. Memorijalnom odbojkaškom turniru “Krunoslav Bošnjak” u Orahovici sudjelovalo 15 ekipa iz cijele Hrvatske

U sklopu 12. Ferragosto jama odigran je tradicionalni 8. Memorijalni turnir u odbojci na pijesku “Krunoslav Bošnjak”, posvećen prerano preminulom, jednom od osnivača organizatora Kluba dostave zvuka te pokretača ovog velikog glazbenog festivala.

Turnir je organizirala Grupa mladih Orahovica, Ferragosto Jam i Zajednica športskih udruga grada uz pokroviteljstvo Kluba dostave zvuka i Ferragosto Jama te Grada Orahovice, a otvorio ga je predsjednik ZŠU grada Igor Hozić.

-S Krunom sam bio veliki prijatelj, išli smo i zajedno u razred i mogu reći da je on bio poseban dečko. Sve što je radio, od škole, posla preko odbojke i košarke, sve je radio najbolje. Bio je uzor mnogima i zato mi je danas velika čast što imam prigodu otvoriti turnir za njega – rekao je Hozić.

8. memorijalnu turnir odbojka Krunoslav Bošnjakl 15 Custom

Sudjelovalo je ukupno 15 ekipa i to iz cijele Hrvatske, Šibenika, Splita, Rijeke, Zagreba, Koprivnice, Slavonskog Broda, Đakova, Osijeka, Našica, Slatine, Daruvara i Orahovice i bile su podijeljene u tri skupine po pet ekipa. Nakon razigravanja po skupinama, tri pobjednika skupina i najbolji drugoplasirani izborili su poluzavršnicu u kojoj su se ogledali orahovački “Organizatori” i “Mirko i cvijeće” Slatina te “Pustinjske lisice” iz Našica i “Mekani” iz Slatine.

U oba meča slavili su Slatinčani s po 2:0 u setovima. U velikoj završnici bolja je bila ekipa “Mirko i cvijeće” i slavila s 2:0, po setovima 15:8 i 15:9, dok je treće mjesto pripalo “Pustinjskim lisicama” iz Našica pobjedom kontra “Organizatora” također s 2:0, odnosno 15:10, 15:10. Nagrade najboljima uručili su roditelji pokojnog Krunoslava Vera i Slavko Bošnjak te orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

-Kruno je bio uzoran građanin našeg grada, dečko koji je zračio dobrotom i poštenjem i sve što je radio, radio je s velikim osmijehom i voljom, a treba reći da je sve radio iznimno kvalitetno. Znam da je roditeljima danas najteže, ali evo mogu biti itekako ponosni na svog sina, a ovaj turnir je nešto najmanje što svi zajedno možemo učiniti da njegov lik i djelo žive vječno – rekla je Petin, a Krunini roditelji dodali:

8. memorijalnu turnir odbojka Krunoslav Bošnjakl 14 Custom

-Hvala svima od sveg srca. Ovo nam nemjerljivo znači što svi dođete i igrate za našeg Krunu – rekli su neutješni roditelji.

Iz Kluba dostave zvuka poručili su kako je Krunoslav uvijek s njima u svakoj organizaciji Ferragosto Jama te kako je ovaj turnir jedan od zaštitnih znakova festivala. Svi sudionici su bili oduševljeni organizacijom. Goran Čaljkušić iz Splita, ekipe Peškarija Feranjosto drugu godinu je s ekipom na turniru.

-Svaka pohvala organizatorima na odlično pripremljenom turniru. Mi smo svake godine na Ferragostu i doći ćemo sigurno nagodinu, a ovaj turnir će biti naš neizostavni sadržaj – rekao je Čaljkušić.

Kapetan pobjedničke ekipe Matija Prugovečki također se zahvalio organizatorima.

8. memorijalnu turnir odbojka Krunoslav Bošnjakl 12 Custom

-Bili smo sudionici prve tri godine turnira, onda smo se malo raširili i evo sada smo opet tu. Nije važna pobjeda, najveći pobjednik u ovoj priči je Krunoslav i drago mi je da smo i mi dali svoj obol ovom prekrasnom Memorijalu – zaključio je Prugovečki.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”542745″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content