PROIZVODI HRVATSKOG SELJAKA Dobitnik i OPG Ambruš: Ovo je garancija kupcima da mi doista prodajemo svoj domaći med

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ambruš Đurđica iz Slatine jedno je od 10 OPG-ova koje je dobilo certifikat „Proizvodi hrvatskog seljaka“ od Udruge hrvatskih tržnica, kojim se želi očuvati i poticati način plasmana domaćih proizvoda od proizvođača do potrošača. Svoje proizvode od meda izlažu na štandu na virovitičkoj tržnici posljednje četiri godine i zadovoljni su, kako i oni tako i kupci.

– Košnice su nam uglavnom na dijelu gdje nisu ratarske kulture, bježimo od njih jer zna se da prekomjerna upotreba pesticida i herbicida negativno utječe na razvoj pčelinjih zajednica – objašnjava Franjo Ambruš te dodaje kako oni kao proizvođači stoje iza svojih proizvoda.

Za certifikat „Proizvodi hrvatskog seljaka“ smatra da ima svoju važnost i težinu te da je stvarna garancija da oni kao OPG doista prodaju vlastite proizvode koji su nastali u kvalitetnim uvjetima.

– Nažalost, događa se mnogo negativnih stvari vezano uz proizvodnju meda. Ljudi sami sebi rade štetu prodavajući kojekakve komponente koje nemaju veze s prirodnim medom ali onaj tko se razumije u med osjeti što je pravi med a što nije. Med je nektar sam po sebi i ne treba ništa u njega dodavati – smatra F. Ambruš te dodaje kako je na kraju odluka na kupcu.

– Bez obzira na certifikat, koji je jedna pozitivna stvar, najvažnija ocjena je ljudsko nepce – zaključuje. (www.icv.hr, ea)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content