SOPJE Stadion Luka bit će spreman za otvaranje u srijedu

Užurbano se radi na završetku uređenja nogometnog stadiona Luka, koje će poslije godinu dana ponovo moći koristiti županijski prvoligaš NK Podravac Sopje.

NK Podravac cijelu je prošlu nogometnu sezonu svoje domaćinske utakmice igrao na igralištu NK Standarda u Novoj Šarovki, pa igrači jedva čekaju da zaigraju na omiljenom im igralištu. Stari travnjak preoran je, posađena je nova trava koja odlično izgleda pošto je redovito zalijevana, teren je valjkom izravnat, postavljena je nova ograda oko igrališta, a u tijeku je postavljanje novih kućica sa klupama za rezervne igrače i delegata, kao i novi golovi.

Prva utakmica na novom terenu odigrat će se već u srijedu, 7. kolovoza, kada u goste NK Podravcu dolaze nogometaši iz zagrebačke Dubrave na prijateljsku utakmicu povodom otvaranja novouređenog igrališta. Utakmica će uslijediti odmah nakon otvaranja igrališta, koje je predviđeno za 17.30 sati.

No to nije sve, načelnik Općine Sopje, Berislav Androš, predstavio nam je svoju viziju izgradnje višenamjenskog igrališta koje će graditi odmah uz veliko nogometno.

– Veliko nogometno igralište smo uredili sa financijskim sredstvima osiguranim iz proračuna Općine, a to je samo dio što ćemo tek napraviti. Planiramo izgradnju jednog sportskog kompleksa, koji će, uz ovo veliko igralište, imati igralište s umjetnom travom za mali nogomet, tenis i odbojku. Također, u planu nam je postaviti i montažne tribine, te rasvjetu i panelnu ogradu, i sve ono što je potrebno da djeca s područja općine Sopje imaju uvjete za sportske aktivnosti kao i ona u najrazvijenijim gradovima u Republici Hrvatskoj. Taj dio, izgradnju višenamjenskog igrališta i popratne infrastrukture, prijavili smo na natječaj preko LAG-a Marinianis i uvjereni smo da ćemo na tom natječaju proći, tako da bi taj projekt zaživio na iduće proljeće – objasnio nam je načelnik Androš s kojim smo obišli igralište Luka. (www.icv.hr, adf)

[g-gallery gid=”542075″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content