U sklopu projekta “Sport 4 All” Čačinci će imati besplatno vježbalište na otvorenom

Nogometni klub Mladost Čačinci i dalje više nego uspješno provodi svoj odličan projekt pod nazivom “Sport 4 All”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”. Ukupna vrijednost projekta je 995.468 kuna.

– Kroz ovaj projekt Nogometni klub Mladost Čačinci poziva djecu i mlade do 29 godina starosti da se prijave na besplatnu aktivnost Škole nogometa, U-8 djeca 5-8 godina, U-10 djeca 9-10 godina, U-12 djeca 11-12 godina, U-14 djeca 13-14 godina i juniori 15-18 godina te aktivnost Vrtićke nogometne radionice i aktivnost Vježbaonica snage i izdržljivosti na otvorenom. Projekt realiziramo u partnerstvu s Općinom Čačinci, a cilj je povećati dostupnost besplatnih sportskih sadržaja i što je najvažnije stvoriti zdrave životne navike posebno kod najmlađih. Uz sve navedeno želimo uključiti što je više moguće roditelje u sportske aktivnosti njihove djece i učiniti nešto dobro i korisno za naše Čačince – kaže predsjednik NK Mladost Čačinci Goran Bušljet.

Sport 4 All 2

U sklopu ovog projekta u Športsko-rekreacijskom centru ”Rupa” grade se besplatno vježbalište i vanjska teretana.

– Riječ je institucionalnoj održivosti projekta kojom će biti nastavljene projektne aktivnosti u sklopu redovnog djelovanja NK Mladost Čačinci. Vježbalište će biti besplatno za djecu i mlade s područja općine Čačinci ne samo za vrijeme nego i nakon završetka projekta. Proširen splet sportskih aktivnosti i mogućnosti natjecateljskog i amaterskog bavljenja sportom obogatit će mogućnosti kvalitetne provedbe slobodnog vremena ne samo za djecu i mlade u nepovoljnom položaju nego i za sve one koji su u sličnoj situaciji kao i općina Čačinci te će omogućiti kvalitetniju suradnju s drugim općinama i sportskim klubovima. Vježbalište će se opremiti spravama za fitness i omogućiti izvođenje programa treninga za sve dobne uzraste, samostalno i vođeno vježbanje – zaključio je Bušljeta. (www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content